eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Close up of sporty woman tying shoelace while kneeling outdoor, In background bridge. Fitness outdoors concept.
Nyitókép: dusanpetkovic/Getty Images

Ingyenes sportlétesítmény épül Óbudán

Tömegsportra és utánpótlás-nevelésre is alkalmas lesz.

Teljesen új, ingyenes sportlétesítmény épül a Márton úti sporttelepen - jelentette be Bősz Anett (DK) Budapest humán területekért felelős alpolgármestere és Kiss László (DK) III. kerületi polgármesterrel közösen.

Bősz Anett úgy fogalmazott: az elmúlt 12 év kormányzása több százmilliárdos stadionberuházásokat hozott, olyan élsport-beruházásokat, amelyekből a civil lakosság alig vagy egyáltalán nem profitált.

A Márton úti sporttelep ügyében a Fővárosi Közgyűlés egy tizenöt éves kálvária végére tesz pontot azzal, hogy olyan, tömegsportra és utánpótlás-nevelésre alkalmas beruházás, felújítás indul el, amelyből Óbuda-Békásmegyer lakosai is profitálni tudnak.

Kiss László hangsúlyozta: a vitákat rendezni kell, ugyanakkor a lakosság érdekei a legfontosabbak.

A sporttelepen helyet kapnak azok a sportszervezetek, amelyek korábban itt voltak, ugyanakkor a terület mindenki számára nyitva áll majd.

A civil közösségek, a lakosság, illetve a fővárosi és a kerületi önkormányzat összefogásával megvalósuló beruházást a kerületi polgármester fenntarthatónak minősítette, amely támogatja a közösséget, valamint egyaránt szolgálja a lakók és a sportszervezetek érdekét is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×