eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
A szegedi Rosta Miklós (k), valamint Hendrik Pekeler (b) és Steffen Weinhold (j), a német csapat játékosai a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 12. fordulójában játszott OTP Bank-Pick Szeged - THW Kiel mérkőzésen a szegedi Pick Arénában 2023. február 16-án. A Szeged 36-33-ra győzött.
Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

Jelentkezzen, aki a szünetben a Szeged győzelmére fogadott!

A Szeged házigazdaként 36-33-ra legyőzte a német THW Kiel csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 12. fordulójában.

OTP Bank-Pick Szeged - THW Kiel (német) 36-33 (14-17)

lövések/gólok: 49/36, illetve 51/33

gólok hétméteresből: 3/3, illetve 3/3

kiállítások: 10, illetve 10 perc.

A remekül védekező németek egy 5-1-es sorozattal háromgólos előnyt alakítottak ki a meccs negyedénél, ezért Juan Carlos Pastor szegedi vezetőedző csakhamar időt kért, majd kapust cserélt. A Kiel rendszerint lendületesen támadott és látszólag könnyedén szerezte góljait, ráadásul a szegediek a mezőnyben is egyre többet hibáztak. A labdaeladásokat, támadó szabálytalanságokat kihasználva 14-10-re ellépett a vendégcsapat, amely szintén nem játszott hibátlanul, de a szünetben is magabiztosan, három találattal vezetett.

Kiválóan kezdte a második felvonást a magyar bajnoki címvédő, 20-20-nál ismét egyenlő volt az állás. A szegediek támadójátéka a folytatásban is hatékonyan működött, védekezésben azonban nem tudták megfékezni ellenfelüket, így 12 percen keresztül felváltva születtek a gólok.

Mikler Roland bravúrosan védett,

a házigazda a nyolcadik perc (4-3) után az ötvenedik percben (29-28) ismét vezetett, ekkor a Kiel időt kért. A németek ezzel sem tudták megtörni a hazaiak lendületét, sőt mivel minden posztról jöttek az extrateljesítmények szegedi oldalon, bő három perccel a vége előtt eldöntötték a meccset (34-31). Az utolsó percben Rosta Miklós ziccert hibázott, de az ellentámadás végén Mikler ismét bravúrt mutatott be, így a házigazdák 36-33-ra győztek.

A hazaiak keretéből Bodó Richárd és Matej Gaber hiányzott.

Imanol Garciandía hat, Mario Sostaric és Rosta Miklós öt-öt góllal, Mikler Roland 13 védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Sander Sagosen hét, Magnus Landin öt alkalommal talált be, Tomas Mrkva hatszor védett.

A két csapat 14. egymás elleni BL-meccsén nyolc német siker és egy döntetlen mellett ötödször nyert a Szeged.

Az öt győzelemmel és hét vereséggel csoportja ötödik helyén álló Szeged jövő szerdán a címvédő Barcelona vendége lesz a BL csoportkörében. A nyolcaddöntőbe az első hat helyezett jut.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×