eur:
394.39
usd:
370.08
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Gazdag Dániel, a Philadelphia Union játékosa, miután gól szerzett a Toronto FC ellen az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) játszott 2022. október 9-i mérkőzésen a pennsylvaniai Chesterben.
Nyitókép: MTI/AP/Matt Slocum

Kiemelt játékosként marad Amerikában Gazdag Dániel

Megkapja a 10-es mezszámot Philadelphiában a magyar labdarúgó-válogatott csatára.

A magyar válogatott Gazdag Dániel három plusz egy évvel meghosszabbította szerződését a Philadelphia Union labdarúgócsapatánál.

A legutóbb döntős amerikai klub a honlapján jelentette be szerdán, hogy megállapodott a magyar játékossal, akinek 2025 végéig garantált a szerződése, akkor pedig lehetőség nyílik majd egy éves hosszabbításra. Az egyezségről szóló bejelentésben a klub kitért arra, hogy Gazdag, aki eddig 6-os mezszámmal játszott, innentől a 10-es mezt viselheti majd, a klub történetében kilencedikként, és a kiemelt játékosok közé került.

Ernst Tanner sportigazgató kiemelte, hogy Gazdag nagyon hasznos tagja a csapatnak a támadások felépítésénél, a védekezésben pedig munkabírásával és intelligenciájával segíti társait.

Dusan Vasiljevic, a 26 éves középpályás menedzsere az M1 aktuális csatornának úgy nyilatkozott: alapvetően könnyen meg tudtak egyezni, csak részleteket kellett egyeztetni.

"Voltak komoly ajánlatok és több csapattal is leültünk tárgyalni, de a Philadelphiát helyeztük előtérbe, mert Dani még mindig itt szeretne focizni. Emellett a klub olyan szerződést ajánlott neki, ami azt mutatja, hogy nagyon szerette volna megtartani, így könnyen meg tudtunk egyezni" - árulta el Vasiljevic.

Az észak-amerikai profiliga (MLS) legutóbbi idényében 24 gólig jutó és a Philadelphiával döntőt játszó Gazdag Dániel korábban már említette, hogy a közeljövőben nehezen tudja elképzelni a klubváltást, de ha ez mégis bekövetkezne, akkor szívesen igazolna Spanyolországba.

"Volt onnan két csapat, amely vinni akarta Danit, de sajnos nem voltak megfelelőek a feltételek, így nem sikerült megállapodnunk velük" - tette hozzá a 18-szoros válogatott menedzsere.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×