eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Lionel Messi (j) és Riqui Puig, az FC Barcelona játékosai, miután csapattársuk, Luis Suárez megszerezte a csapat első gólját a Celta Vigo ellen a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2020. június 27-i mérkőzésén a vigói Balaidos Stadionban.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Lavandeira Jr

Szobrot kap Lionel Messi, de nem Párizsban

Az FC Barcelona így tiszteleg egykori játékosa előtt.

Az argentin csatársztár, aki jelenleg a Paris Saint-Germaint erősíti, 2003 és 2021 között játszott a katalánok elitalakulatában. A szoborállításról Joan Laporta klubelnök nyilatkozott.

"Leo Messi szobrát a Camp Nou Stadionon kívül építjük meg. A döntés megszületett" - idézte a Barca-főnök szavait a Goal elnevezésű szakportál.

A 35 éves Messi a katalán együttessel tízszer lett spanyol bajnok, hétszer nyert Király Kupát, nyolcszor spanyol szuperkupát, négyszer Bajnokok Ligáját, háromszor európai szuperkupát, s ugyancsak háromszor klubvilágbajnokságot. Övé minden fontos Barca-rekord, így csúcstartó a szerzett gólok (672), a gólpasszok (303), a lejátszott meccsek (778) és a spanyol bajnoki találatok (474) tekintetében egyaránt.

Az argentin futballista 2021 nyarán igazolt át a PSG-hez, amellyel francia bajnokságot nyert.

A múlt év novemberében - saját egyéni rekordját tovább javítva - hetedik alkalommal érdemelte ki az Aranylabdát, mint az adott esztendő legjobb európai játékosa.

Messi 164 mérkőzésen lépett pályára Argentína színeiben, 90 gólt és 51 gólpasszt jegyez, s e mutatóit módosíthatja a november 20-án kezdődő katari világbajnokságon.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×