eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
PARIS, FRANCE - MAY 27: Carlos Alcaraz of Spain plays against Sebastian Korda (not seen) of USA in the menâs third round match at the French Open tennis tournament, Roland âGarros, Paris, France on May 27, 2022. (Photo by Mine Kasapoglu/Anadolu Agency via Getty Images)
Nyitókép: Anadolu Agency

Federer és Nadal szintjére emelkedhet az újdonsült ifjú világelső

Edzője szerint még csak 60 százalékot mutatott a vasárnap éjszaka trónra lépett 19 éves spanyol.

A szakértők egybehangzó véleménye szerint a US Open-győztes Carlos Alcaraz a három nagy, azaz Roger Federer, Rafael Nadal és Novak Djokovic nyomdokaiba léphet. A 19 éves spanyol teniszező minden idők legfiatalabb világelsője lett.

"Azt gondolom, hogy képességeinek körülbelül 60 százalékát használta ki eddig" - mondta Alcarazról edzője, Juan Carlos Ferrero.

Az amerikai nyílt bajnokság döntője után John McEnroe is elismerően nyilatkozott róla, illetve a vesztes norvég Carper Ruudról:

"Ők ketten újra definiálták a sport jelentését és egy magasabb szintre emelték."

A négyszeres US Open-első McEnroe szerint Alcaraz egyesíti magába a három nagy legjobb tulajdonságait:

"Megvan benne Federer könnyedsége és támadójátéka, Djokovic mozgékonysága és kitartása, valamint Nadal küzdőszelleme"

- vélekedett McEnroe. Hozzátette, ha Alcaraz így fejlődik tovább, akkor szinte nem lesznek határai.

A spanyol játékos egy éve - legjobb tinédzserként - az 55. volt a világranglistán és elmondása szerint a miami torna megnyerése után hitte el magáról, hogy nagy bajnok lehet.

"Amikor 15 évesen megjelent az akadémiámon, mindjárt láttam, hogy más mint a korabeli fiúk. Robbanékony volt és nagyon gyors" - emlékezett vissza a 2003-ban Roland Garros-győztes Ferrero az első találkozásra. - "De olyan vékony volt, mint a spagetti. Még nagyon sok munkára van szüksége. Szerencsére nagyszerű versenyző típus."

Alcaraz sikeréhez honfitársa, a 22 Grand Slam-diadallal csúcstartó Nadal is gratulált. Arra a kérdésre, hogy a tinisztár beállíthatja-e Nadal rekordját, Ferrero így válaszolt:

"22 Grand Slam-cím? Még nagyon hosszú út vár rá. De ki tudja? Imádja a teniszt és megvan benne a potenciál, hogy a legjobb legyen."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 08:53
×
×
×
×