eur:
389.35
usd:
361.2
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Lévai Zoltán, miután győzött a szerbiai színekben versenyző Nemes Viktor ellen a belgrádi birkózó-világbajnokság kötöttfogású mezőnye 77 kilogrammos súlycsoportjának elődöntőjében 2022. szeptember 10-én.
Nyitókép: Andrej Cukic

Magyar ezüstérem a birkózó-vb-n

Lévai Zoltán nyerte a 77 kg-os kötöttfogásúak versenyében. Losonczi Dávid bronzérmes lett.

Lévai Zoltán ezüstérmet nyert a belgrádi birkózó-világbajnokságon a kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájában.

A BHSE 26 éves sportolója szombaton öt mérkőzést vívott meg győztesen és jutott döntőbe. Ott a tokiói olimpia ezüstérmesével, a kirgiz Akzsol Mahmudovval csapott össze és 8-0-s technikai tussal kikapott.

A tavaly szívizomgyulladás miatt hosszú hónapokat kihagyó kötöttfogású karrierje második érmét nyerte felnőtt világversenyen a 2020 februárjában szerzett Európa-bajnoki ezüstje után. Ezzel ő a belgrádi küldöttség első magyar dobogósa.

Losonczi Dávid bronzérmet nyert va kötöttfogásúak 87 kilogrammos kategóriájában.

A 22 éves tehetség szombaton nagyszerűen birkózott, román, dél-koreai és kazah rivális legyőzésével jutott négy közé, ahol a címvédő szerbiai Zurabi Datunashvilitől kapott ki nagy csata végén. Vasárnapi helyosztóján a 2019-ben 77 kilóban vb-második svéd Alex Kessidisszel csapott össze és nyert 6-2-re pontozással.

Az ESMTK-KIMBA felnőtt világversenyen újonc sportolója karrierje eddigi legnagyobb sikerét ért el, egyúttal a magyar csapat második dobogós helyét szerezte meg a szerb fővárosban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×