eur:
392.51
usd:
367.42
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
A szegedi Matej Gaber (b) és a német csapatban játszó Mads Mensah Larsen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe jutásért játszott Pick Szeged - Flensburg-Handewitt visszavágó mérkőzésén Szegeden 2022. április 7-én.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Módosul a kézilabda egy fontos szabálya

A passzív játék passzainak száma csökken. Továbbá tilos lesz fejbe lőni a kapust.

Idén nyártól új szabályok léptek életbe kézilabdázásban, a módosítások a passzív játékot is érintik.

A magyar szövetség játékvezetői albizottságának (MKSZ JAB) szerdai workshopján elhangzott, hogy

passzív játék esetén a maximális átadások száma az előfigyelmeztető jelzés felmutatása után hatról négyre csökkent.

Egyéb változás nincs, azonban érdekesség, hogy a hazai mérkőzéseken a játékvezetők évek óta minden esetben jelzik az ujjaikkal, hány passz van még hátra, más országokban, illetve a nemzetközi eseményeken viszont a bírók nem segítik ilyen módon a csapatokat, a nézőket, illetve a média munkatársait.

A játékosok egészségének védelme érdekében némileg finomítottak a kapus fejen lövésére vonatkozó szankciókon. Bonifert Ferenc, az MKSZ JAB elnöke elmondta,

két percre kiállítják azt a játékost, aki tiszta helyzetben, zavartalanul lőhet kapura - tehát nincs védő a kapus és közte -, és fejen találja az ellenfél kapusát.

Hangsúlyozta, nem szabad büntetni a lövőt akkor, ha a kapus a labda irányába mozdítja a fejét, vagyis a "fej keresi a labdát".

Bizonyos sportszerűtlen viselkedési formák olyan súlyosnak minősülnek, hogy kizárást vonnak maguk után. Például ha valaki hétméteresnél találja el a kapus fejét, vagy szabaddobásnál eltalálja a védő fejét.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×