eur:
389.83
usd:
363.88
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Ivan Petrjak, a Fehérvár (b) és Shola Shoditya, a Hibernians játékosa a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének második fordulójában játszott mérkőzésen Ta Qaliban 2020. szeptember 17-én. A Fehérvár 1-0-ra nyerte a mérkőzést.
Nyitókép: MTI/EPA/Domenic Aquilina

Újabb magyarországi légiós megy a Sahtar Donyeckba

Olekszandr Zubkov után Ivan Petrjak is Ukrajnában folytatja pályafutását.

Ivan Petrjak a Sahtar Donyeck labdarúgócsapatában folytatja pályafutását.

Az ukrán klub közösségi oldalán jelentette be, hogy szerződtette a Mol Fehérvár FC 28 éves szélsőjét, akivel négy évre szóló megállapodást kötött.

Petrjak 2018 nyarán a donyeckiektől került Magyarországra, és a bajnoki aranyérmes Ferencváros egyik kulcsjátékosa lett. A szurkolók részéről nagy felháborodást keltett, amikor egyéves kölcsönszerződésének lejártát követően az Üllői útról a nagy rivális Fehérvárhoz szerződött. A játékos a székesfehérvári alakulattal bajnoki ezüst- és bronzérmesként végzett.

A Sahtar honlapján kiemelte: az ötszörös válogatott Petrjak magyar klubjaiban összesen 160 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken 34-szer volt eredményes és 38 gólpasszt adott.

A Sahtar két héttel ezelőtt igazolta le Petrjak honfitársát, Olekszandr Zubkovot. A donyecki nevelésű támadó 2019 nyarán került a Ferencvároshoz, és végig az Üllői úton szerepelt. Az ukrán Szerhij Rebrov vezetőedző tavaly nyári távozását követően azonban a korábbi alapembernek számító Zubkovnak már csak kiegészítő, majd epizódszerep jutott.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×