eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Sebastian Vettel, az Aston Martin német versenyzője a montreali Gilles Villeneuve pályán a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Kanadai Nagydíja előtt három nappal, 2022. június 16-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Andre Pichette

Sebastian Vettel bejelentette: visszavonul – videó

Az Aston Martin közösségi csatornáin, valamint frissen létrehozott Instagram-oldalán maga a német autóversenyző is bejelentette, befejezi az F1-ben 2022 végén.

A négy világbajnoki címet – a Red Bull-lal 2010 és 2013 között megszakítás nélkül – és 53 nagydíjgyőzelmet szerző versenyző az Aston Martin hivatalos oldalán a következő szavakkal búcsúzott:

„Abban a kiváltságban volt részem, hogy számos fantasztikus emberrel dolgozhattam a Formula-1-ben az elmúlt 15 évben: túl sokan vannak ahhoz, hogy mindenkit megemlítsek és köszönetet mondjak. Az utolsó két évben az Aston Martin F1-es csapat versenyzője voltam, és

bár az eredmények nem alakultak olyan jól, mint reméltük, egyértelmű számomra, hogy minden a helyén van,

ami egy csapatnak szükséges, hogy a legmagasabb szinten versenyezzen a következő években” – idézik a 35 éves német versenyzőt.

„Igazán élveztem, hogy hogy kiváló emberekkel dolgozhattam együtt. Mindenki, Lawrence, Lance, Martin, Mike, a vezető menedzserek, a mérnökök, a szerelők és a csapat maradék része, ambiciózus, rátermett, hozzáértő, elkötelezett és barátságos emberek, akiknek a legjobbakat kívánom. Remélem, az általam tavaly és idén végzett munka segíteni fogja a csapat fejlődését, és győzni tudnak a jövőben. Az év végéig én is változatlanul keményen fogok dolgozni, ezzel a céllal szemeim előtt, mindent beleadva, ahogy az elmúlt tíz évben tettem” – folytatta Vettel.

A Formula-1-es pályafutását 2007-ben kezdő, 16. szezonját teljesítő versenyző elhatározásáról is szót ejtett: „Nehéz döntés volt a visszavonulás, sok időt töltöttem el azzal, hogy gondolkodtam róla. Majd az év végén akarok több időt szánni arra, mivel foglalkozzak legközelebb. Egyértelmű számomra, hogy apaként több időt akarok tölteni családommal. De a mai nap nem az elköszönésről szól, hanem a köszönömről. Mindenkinek, nem utolsósorban a rajongóknak köszönetet szeretnék mondani, az ő szenvedélyes támogatásuk nélkül a Formula–1 nem létezne” – számolt be a Formula.hu.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Sebastian Vettel (@sebastianvettel) által megosztott bejegyzés

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×