eur:
389.26
usd:
362.71
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: honvedfc.hu

Megtalálta új edzőjét a Honvéd

Már dolgozott budapesti csapatnál a Horváth Ferencet váltó szakember.

A szerb Nebojsa Vignjevicet nevezték ki a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának új vezetőedzőjévé.

A korábban évekig Újpesten dolgozó 53 éves szerb szakember a vasárnap menesztett Horváth Ferencet váltja az együttes élén. A kispesti klub azt közölte, hogy az új tréner szerződése 2023. június 30-ig szól.

"Nebojsa egy határozott, karakteres edző, aki jól ismeri az NB I-et és aki a kemény munkában hisz.

Ennek szellemében irányította eddigi csapatait is, amelyek eredményes és fegyelmezett futballt játszottak. A Honvédnál is ezt várjuk tőle" - idézte a honlap Kun Gábort, a Budapest Honvéd FC ügyvezetőjét.

Vignjevic edzői karrierjét hazájában, Szerbiában kezdte, dolgozott a szerb U21-es válogatott másodedzőjeként, volt az OFK Grbajl, a Rudar Pljevlja, a Hajduk Kula, illetve a Rad szakvezetője. A 2009/2010-es idényben bajnok és kupagyőztes lett a montenegrói Rudar Pljevlja kispadján, a 2012/2013-as szezonban pedig bronzéremig vezette a Vojvodinát. A szakembert 2013 őszén nevezték ki az Újpest vezetőedzőjének. A lila-fehéreket 258 mérkőzésen vezette, kétszer nyert Magyar Kupát, egyszer Szuperkupát, valamint egy bronzérmet is szerzett a gárdával. Az Újpesttől 2020 nyarán távozott, s legutóbb a lett Liepeját irányította, mellyel az előző szezont bajnoki bronzéremmel zárta és kupadöntőbe vezette a gárdát.

"Nagyon izgatott vagyok, úgy érzem magam, mint egy kisgyerek.

Tudom, hogy hová érkezem, a Honvéd egy jelentős klub, komoly múlttal, és örülök, hogy itt lehetek" - mondta a szakember a honlapnak. - "Tisztában vagyok vele, hogy mit várnak tőlem, szeretném megköszönni a bizalmat a klubvezetés részéről, azért fogunk dolgozni, hogy sikeres tavaszunk legyen, ez a közös célunk. Ebben hiszek, a közös munkában, mert természetesen fontosak az egyéni ambíciók, de a csapatért kell mindent megtenni. Most csak az számít, hogy stabilizáljuk a csapatot és lépésről lépésre menjünk előre."

A vasárnap menesztett Horváth Ferencnek a forduló előtt sereghajtó Gyirmóttól elszenvedett vereség után kellett távoznia. A fővárosi csapat a nyolcadik helyen áll az OTP Bank Ligában.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×