eur:
392.81
usd:
365.44
bux:
66607.35
2024. április 26. péntek Ervin
LIMBE, CAMEROON - JANUARY 12: Zambian referee of the match Janny Sikazwe leaves the field accompanied by security after he finished the 2021 Africa Cup of Nations Group F match between Tunisia and Mali before regular time at Omnisport Stadium in Limbe, Cameroon on January 12, 2022. (Photo by Haykel Hmima/Anadolu Agency via Getty Images)
Nyitókép: Haykel Hmima/Anadolu Agency via Getty Images

Kiderült, miért csinált bohócot magából a bíró az Afrika-kupán

Mint emlékezetes, az Afrikai Nemzetek Kupája (röviden: Afrika-kupa) szerdai játéknapján hibát hibára halmozott Janny Sikazwe, a Mali–Tunézia-mérkőzés játékvezetője. A torna játékvezetői bizottságának elnöke megindokolta, hogyan fordulhatott ez elő.

A zambiai bíró előbb a 85. percben lefújta mérkőzést, majd, miután felhívták a figyelmét a hibára, újra elindította a játékot. De aztán a 89. percben megint lefújta. Az 1-0-s győzelmet arató mali válogatott képviselői már a találkozó utáni kötelező sajtótájékoztatónál tartottak, amikor jelezték nekik, hogy még nincs vége a mérkőzésnek, folytassák a játékot. Ők erre hajlandóak voltak, a tunéziaiak nem.

Egyébként Janny Sikazwe sem ment ki a folytatásra, a szerepét a negyedik játékvezető vette át, ő fújta le, immár véglegesen a botrányos találkozót.

Esszam Abdel Fatah, aki az Afrikai Nemzetek Kupája idei kiírásában a játékvezetői bizottságot vezeti, úgy nyilatkozott, hogy

Janny Sikazwe napszúrást kapott.

Érdemes lesz figyelni, hogy meggyógyul-e a folytatásra, vagy ez egy hosszú ideig ható napszúrás.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×