eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Fővárosi Nagycirkusz/ADAM URBAN

Összeterelik a KSI és az artistaképző növendékeit – átjárhatóvá válik a képzés

Kovács Gábor Dénes, az artistagimnázium képzési igazgatója az InfoRádióban rámutatott az érintett fiatalok életének párhuzamosságaira, ami egyértelművé tette, hogy itt van tennivaló.

Másfél éve különleges együttműködést kezdett a legnagyobb hazai utánpótlás-nevelő sportegyesület, a KSI a Baross Imre Artistaképző Intézet Előadó-művészeti Szakgimnáziummal.

Kovács Gábor Dénes, a gimnázium képzési igazgatója az InfoRádiónak kiemelte, hogy az artistanövendékek és a fiatal versenyzők hosszú távú sikerességét és boldogulását tartják a legfontosabbnak.

Képzésük összekötését a hasonló "produktivitási" szakasz indokolja. A Nemzeti Cirkuszművészeti Központ fenntartásában működő artistaképző ezért keresett kapcsolatot a KSI-vel mint a legjelentősebb utánpótlás-intézményével.

"Kidolgoztunk egy kölcsönösen jó megállapodástervet; mi a cirkuszba vihetjük, színesíthetjük a sportolók képzési modelljét, adhatunk új irányokat, feladatköröket, segíthetjük az edzői munkát, ily módon járulhatunk hozzá a sportolók sikeréhez. Ugyanakkor a KSI is az ő tapasztalatát adhatja át, helységeket, termeket is. Sőt,

létrehozhatunk közös produkciókat, előadásokat"

– mutatott rá Kovács Gábor Dénes.

Az összefogás gyümölcsét december 14-én a Fővárosi Nagycirkuszban meg is lehet csodálni.

"A manézsben közös produkció jön létre, miközben különböző díjakat, kitüntetéseket adunk át a KSI és az artistaképző tagjainak" - mondta.

A járványhelyzet sok közös tervet beárnyékolt és keresztülhúzott, de a sportért és a kultúráért felelős államtitkárság vezetői végre aláírhatják a megállapodást.

A fizikai közelség pedig abban segít, hogy a fiatalok át tudnak járni egymás műhelyeibe, sporttelepeire, együtt is tudnak készülni.

A régióban Ukrajnában zajlik az egyik legjelentősebb artistaképzés, egy felsőfokú akadémia végzi az artistaképzést, épp egy hazai osztály is részt vesz ebben a képzésben.

"17 éves korban kerülnek a fiatalok arra az akadémiára, többen más sportolói múlttal. Nálunk jóval korábban kezdődik ez, 5. osztályban, de 9. osztályban is lehet csatlakozni. Arra is számítunk, hogy

akik számára a sportpályafutás nem megfelelő perspektíva,

ők az előadó-művészeti képzésben kamatoztathatják mindazt, amit megtanultak" - ecsetelte Kovács Gábor Dénes.

A szülőket különösen is ösztökéli, hogy ne féltsék a gyerekeket az inspirációktól.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×