eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nézők a Forma-1-es Magyar Nagydíjon a mogyoródi Hungaroringen 2021. augusztus 1-jén.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Gyulay Zsolt a Magyar Nagydíjról: 130 ezer látogató jött az idén, 2037-ig tudtunk hosszabbítani

Eredetileg csak 2032-ig tudtunk volna hosszabbítani, de szerencsére 2037 lett belőle. Összesen 130 ezren látogattak ki 3 nap alatt az igen izgalmas Formula-1-es Magyar Nagydíj eseményeire – mondta el a futam után az InfoRádiónak a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. 

A vezérigazgató szerint változatos, meglepő eredmény született, ez nagyon fontos. A járványhelyzetben pedig különösen szép eredmény a 130 ezres nézőszám. Harmadik elemként a sportpolitikai sikert említette azzal, hogy megszületett az egyezség, 2037-ig lehet Magyar Nagydíj. Gyulay Zsolt szerint a jogdíjak folyamatosan emelkednek, ez nagy terhet ró az államra, de a pálya átalakítása előtt lehet alkudozni, és sikerült is jó megállapodást kötni a következő időszakra.

2027-ig volt szerződése a Hungaroringnek,

A menedzsment először 2032-ig javasola a hosszabbítást, de Palkovics László és a Forma–1 első embere, Stefano Domenicali nekibátorodott, és mondtak egy nagyobbat.

„Nagyon jó beszélgetés volt, érezhető, hogy a tradicionális pályákat kedvelő vezetője van a Forma–1-nek” – mondta Gyulay Zsolt. Hozzátette, hogy most már mindenki belátta, hogy jelentős fejlesztés nélkül 2024 után nem lehet ezen a pályán biztonsággal Forma–1-et rendezni. „Ezért vállaltuk – mondta –, hogy 2022-re, 23-ra és 24-re ütemezetten ez a fejlesztés meg fog valósulni.”

A bizonytalan időjárásról elmondta, hogy mindig készül a szervező az extrém körülményekre, egy esetleges a pályakiürítésre, de most nem volt olyan vészjósló a helyzet.

„Még van egy futamunk ezen a pályán – mondta a vezérigazgató –, én azt gondolom, hogy ez így vállalható,

reménykedem, hogy a kormány szeptemberben dönt arról, hogy a forrást a rendelkezésünkre bocsátja, és akkor a jövő évi futamot megrendezve rögtön elkezdődhet a nézőtér bontása és a nézőtér mögötti 10 ezer négyzetméteres rendezvénytér kivitelezése.”
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×