eur:
394.94
usd:
363.15
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Fucsovics Márton a francia Gilles Simon ellen játszik a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének első fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2021. május 30-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Yoan Valat

Három magyar teniszező is ott lesz az olimpián – ők

Hivatalossá vált, hogy Fucsovics Márton, Babos Tímea és Jani Réka indulhat a tokiói olimpia tenisztornáján.

Az egyéni világranglistákról a hétfői állás alapján az első 56 helyezett szerzett indulási jogot a tokiói olimpiára, s a nemzetközi szövetség hivatalos állásfoglalást adott ki a névsorról. A Magyar Olimpiai Bizottság honlapjának közlése szerint férfi egyesben így az ATP-rangsorban 49. Fucsovics Márton, női párosban pedig Babos Tímea és Jani Réka képviselheti a magyar színeket az ötkarikás tenisztornán.

Párosban Babos a világranglista hatodikjaként a top 10-ben, azaz olimpiai kvótát érő helyen áll. Magyar partnerének az egyéni WTA-rangsor első 300-ából kell kikerülnie, és Jani Réka a 223. helyet foglalja el.

A 2016-os riói játékokon Babos és Jani képviselte a magyar színeket: előbbi egyesben az első fordulóban búcsúzott, míg párosban ugyancsak a nyitókör jelentette számukra a végállomást.

Tokióban a tenisztorna július 24-től augusztus 1-ig tart, a versenynek az Ariake Teniszpark ad otthont, a mérkőzéseket kemény pályán játsszák.

A 64-64 fős egyéni táblákra a világranglista alapján meghívott 56-56 férfi és női játékos mellett 6-6 kvótát kontinentális eloszlásban osztanak szét, egy-egy helyet pedig a házigazda japánoknak, illetve egy korábbi olimpiai vagy Grand Slam-bajnoknak tartanak fenn.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×