eur:
394.2
usd:
369.96
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
MONTALCINO, ITALY - MAY 19: Attila Valter of Hungary and Team Groupama - FDJ, Gianni Moscon of Italy & Egan Arley Bernal Gomez of Colombia and Team INEOS Grenadiers Pink Leader Jersey during the 104th Giro dItalia 2021, Stage 12 a 162km stage from Perugia to Montalcino 554m / Gravel Strokes / @girodiitalia / #UCIworldtour / #Giro / on May 19, 2021 in Montalcino, Italy. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)
Nyitókép: Tim de Waele/Getty Images

Giro d'Italia: tartja pozícióját Valter Attila – videó

Elengedtek egy szökést az összetettben jól állók, a magyar bringás a 15.

Alberto Bettiol szökésből diadalmaskodott a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny 18. szakaszán, amelyen az összetett élcsoportja nem változott: Egan Bernal megőrizte előnyét az élen, míg Valter Attila a 15.

Csütörtökön a Rovereto és Stradella közötti 231 kilométer, az idei viadal leghosszabb etapja várt a mezőnyre. A hajrában egy negyedik kategóriás emelkedőt tartalmazó etapon nagy csoport, 23 fő tekert el 20 percre. A mezőny nyugodt tempót diktált hátul, így az élcsoportból került ki a szakasz győztese. Korai támadások után a flandriai körverseny 2019-es győztese, Bettiol indított jókor, és szökevénytársait megelőzve pályafutása első Grand Tour-szakaszgyőzelmét aratta.

Az esélyesek a mezőnnyel együtt értek célba, Bernal változatlan különbséggel vezet. A két magyar is ott volt a pelotonban, Valter Attila – Giulio Ciccone visszalépése nyomán – a 15., Dina Márton pedig a 99. összetettben.

Az Eurosport összefoglalója a szakaszról:

Eredmények

18. szakasz, Rovereto-Stradella, 231 km

1. Alberto Bettiol (olasz, EF) 5:14:43 óra

2. Simone Consonni (olasz, Cofidis) 17 másodperc hátrány

3. Nicholas Roche (ír, DSM) azonos idővel

...29. Egan Bernal (kolumbiai, Ineos Grenadiers) 23:30 perc hátrány

...56. Valter Attila (Groupama-FDJ) a. i.

...87. Dina Márton (EOLO-Kometa) a. i.

Az összetett élcsoportja

1. Bernal 77:10:18 óra

2. Damiano Caruso (olasz, Bahrain Victorious) 2:21 perc hátrány

3. Simon Yates (brit, BikeExchange) 3:23 p h.

...15. Valter 35:12 p h.

...99. Dina 3:13:59 p h.

Pénteken az Abbiategrasso és Alpe di Mera közötti hegyi befutóval záruló, a felvonó-tragédia miatt 166 kilométeresre rövidített etap megtétele vár a 104. Giro d'Italia mezőnyére. A 3410 kilométer össztávú olasz körverseny vasárnap Milánóban zárul.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 18:04
×
×
×
×