eur:
394.74
usd:
371.32
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

A Siófok elveszítette az Európa-liga döntőjét

A Nantes örülhetett, 36-31-re győzött a második számú női kézilabda-sorozat fináléjában.

A négyes döntőre címvédőként érkezett Siófok keretéből csak a horvát Andrea Kobetic hiányzott, aki január eleje óta sérüléssel küszködik.

Szombaton a Nantes az első, a Siófok a második elődöntőben volt érdekelt, ráadásul utóbbi hosszabbításban győzött, így három és fél órával kevesebb ideje volt a fináléig, mint francia ellenfelének. Mindez látszott is a meccs elején, mert a brazil Almeida de Paula vezérletével jobban kezdett, hatékonyan védekezett és pontos támadásokat vezetett a Nantes, így 13 perc után már 9-4-re vezetett.

Egy ideig Zdvarko Zovko vezetőedző időkérése után sem változott a játék képe, majd jó védekezését kihasználva három gyors góllal 11-9-re felzárkózott csapata. A szünet előtt Zovkónak megint időt kellett kérnie, mivel az emberelőnyöket remekül kihasználó Nantes ismét elhúzott. A Siófokot négyszer sújtották kiállítással, ellenfelét egyszer sem, és ez a szünetben meglátszott az eredményen, a franciák 17-13-ra vezettek.

A második félidő elején nyitott védekezésre váltott a magyar együttes, de hiányzott a játékából az átütőerő. A Nantes sokkal kiegyensúlyozottabban teljesített, így a meccs háromnegyedénél 30-24-re vezetett, és a különbség tovább nőtt. Bár az utolsó tíz percben egy 5-1-es sorozatot produkált a Siófok, de az egyenlítésre nem volt esélye, mert játékosai a kulcsfontosságú pillanatokban nem összpontosítottak megfelelően.

A franciáknál Nathalie Hagman hét, Almeida de Paula hat góllal járult hozzá a sikerhez, magyar oldalon Tóth Gabriella hétszer, Such Nelli és Gnonsiane Niombla pedig öt-öt alkalommal volt eredményes.

A két csapat harmadik egymás elleni mérkőzésén - egy magyar siker mellett - másodszor nyertek a franciák. A Siófoknak ezzel megszakadt a 13 győzelemből és négy döntetlenből álló veretlenségi sorozata az európai kupaporondon. Legutóbb, 2019 novemberében éppen a Nantes-tól kapott ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×