eur:
392.87
usd:
365.97
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Védőmaszkos járókelők egy tokiói bevásárlóutcában 2020. július 3-án. A hatóságok 124 új koronavírus-fertőzöttet jelentettek a nap folyamán, ez a legmagasabb szám az elmúlt két hónapban.
Nyitókép: MTI/EPA/Franck Robichon

A japánok többsége nem rendezne olimpiát jövőre

A japánok többsége úgy véli, hogy a koronavírus-járvány miatt le kellene mondani a jövő évre halasztott tokiói olimpiát és paralimpiát – derül ki egy friss közvélemény-kutatásból.

Az országos, telefonos felmérés során a válaszadók 32 százaléka mondta azt, hogy törölni kellene a két eseményt, 31 százalék pedig azon a véleményen volt, hogy tovább kellene halasztani. A megkérdezettek 27 százaléka szerint a terveknek megfelelően kell lebonyolítani a versenyeket.

A december 11–13-án végzett kutatásban 1249 18 éven felüli személy vett részt.

Egy októberi felmérésben még a megkérdezettek 40 százaléka mondta azt, hogy rendezzék meg 2021 nyarán a játékokat, 23 százalék volt ellene és 25 százalék válaszolt úgy, hogy ismét halasszák el az olimpiát és a paralimpiát.

Az eredetileg idén nyárra tervezett sporteseményeket márciusban halasztották el egy évvel a pandémia miatt. Az új időpont az olimpia esetében július 23-augusztus 8., a paralimpiát pedig augusztus 24-től szeptember 5-ig rendezik.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×