eur:
394.89
usd:
363.21
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Ivkovics Stojan, a magyar csapat szövetségi kapitánya a Magyarország - Litvánia férfi kosárlabda világbajnoki selejtező mérkőzésen a budapesti Tüskecsarnokban 2018. július 1-jén.
Nyitókép: Kovács Tamás

Fertőzések miatt elmarad a férfi kosárlabda-válogatott két Eb-selejtezője

Hiába volt két játékosnak negatív tesztje, egy mintavétel nem volt elég. A rossz hírről a MKOSZ is beszámolt.

A koronavírus-fertőzések miatt elhalasztották a magyar férfi kosárlabda-válogatott szombatra és hétfőre kiírt Európa-bajnoki selejtezőit Szlovéniában. A magyar szövetség (MKOSZ) megerősítette, hogy a nemzeti csapat nem játssza le a két találkozót, amelyeket várhatóan a következő, februári "buborékban" pótol majd.

Néhány órával korábban a válogatott Facebook-oldalán megjelent egy bejegyzés, mely szerint váratlan fordulatot vett a szerdán pozitív tesztet produkáló két játékos, Tóth Norbert és Pongó Máté ügye Szlovéniában. A szerda este elvégzett teszt ugyanis immár negatív eredményt hozott, azaz mégis lett volna esély a szereplésükre szombaton, ehhez még egy negatív tesztet kellett volna produkálniuk.

Délután aztán az APA osztrák hírügynökség közölte, hogy a fertőzések miatt a magyarok nem léphetnek pályára az osztrákok ellen szombaton, és a tervek szerint vasárnap Szlovénia–Ausztria meccsre kerül sor a Ljubljanában. Ezt a lehetőséget a nemzetközi szövetség vetette fel a két csapatnak. Az osztrákok támogatják az ötletet annak ellenére, hogy hétfőn már az ukránokkal csapnak össze ugyanott.

Nem sokkal később az MKOSZ a honlapján is bejelentette a rossz hírt, mely szerint

a válogatottnak el kell hagynia a ljubljanai buborékot, és a most esedékes két mérkőzését februárban pótolja. Így akkor kettő helyett négy meccset kell majd megvívnia.

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány az M1 aktuális csatornának elmondta, szerinte sportszerű döntést hozott a FIBA.

"Bízunk a magyar orvostudományban, és nem hisszük, hogy ők hibáztak volna. Minden szabályt betartottunk, és abban sem hiszek, hogy összeesküvés áldozatai lennénk. Az érintett játékosok hazautaztak, kevesen maradtunk, nagyon sújtott bennünket a járvány, és korrekt volt a FIBA, amikor a halasztás mellett döntött" – jelentette ki a szakvezető, hozzátéve, ez egyben komoly sportdiplomáciai siker az MKOSZ számára.

Az elmúlt napokban Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együtteséből öt játékos Tóth Norbert, Pongó Máté, Ferencz Csaba, Benke Szilárd és Váradi Benedek, továbbá egy stábtag adott pozitív tesztet Ljubljanában.

A két győzelemmel csoportelső magyarok szombaton Ausztria legjobbjaival, hétfőn pedig a házigazdákkal találkoztak volna.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×