eur:
396.15
usd:
354.62
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
A későbbi győztes Kiss Norbert, a Révész TRT versenyzője MAN versenykamionjával a 2020 FIA kamion Európa-bajnokság harmadik futamában a mogyoródi Hungaroringen 2020. október 18-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kamion-Eb: elúszni látszik Kiss Norbert bajnoki címe

Törölték a kamionos Európa-bajnokság misanói hétvégéjét, így könnyen lehet, hogy idén nem is hirdetnek végső győztest a sorozatban. A mezőnyt már a Hungaroringen is érte egy komolyabb pofon – emlékeztetett az InfoRádió által megkérdezett szakértő.

Vámosi Péter a Hungaroringen két hete történt példátlan esettel kapcsolatban felidézte, miközben még tartott a kamionverseny, egyszer csak piros zászlóval kezdték leterelni a versenyzőket, mondván, hogy időre kell kezdődnie a WTCR időmérő edzésének. Vagyis az, hogy ennyire szűkre vették az időtervet a két, a FIA által felügyelt széria esetében, nem kicsit volt átgondolatlan, nem is véletlen, hogy

a mezőny felét sikerült is magukra haragítaniuk.

Az érem másik oldala, folytatta a Racingline.hu főszerkesztője, hogy Kiss Norbert, a kelet-magyarországi Révész Truck Racing Team versenyzője már a szezon első versenyhétvégéjén beárazta magát a piros kamionjával. Ezt követően elmaradt ugyan nagyon sok verseny, de következett a Hungaroring, ahol a magyar pilóta négy versenyből hármat megnyert, így már toronymagasan vezeti a bajnokságot.

A versenyszabályzat kiírása szerint azonban legalább három teljes értékű versenyhétvégének kell teljesülnie ahhoz, hogy hirdethessenek 2020-as bajnokot, ami a pénteki nappal már biztosan sérülni fog, miután hivatalosan is bejelentette az ETRA, a kamion Európa-bajnokság promótere, hogy Misanóban a koronavírus-járvány miatt nem lesz versenyhétvége.

Vámosi Péter emlékeztetett, a kamionverseny promóterének egyértelmű célja, hogy 2021-ben legyen folytatás, és maguk mellett tudhatják valamennyi pálya helyi szervezőit, tehát mindenki szeretne kamionversenyt rendezni. Mindenesetre a legnagyobb kihívás az lesz, még ha be is jelentenek bármilyen versenynaptárat, azt tudják-e tartani, miután ennyire sérülékeny a rendszer.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×