eur:
394.04
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Technikusok veszik körül Sebastian Vettelnek, a Ferrari német versenyzőjének autóját a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Stájer Nagydíjának kezdete előtt a spielbergi pályán 2020. július 12-én. A Stájer Nagydíj, a 2020-as világbajnokság második futama, amely a koronavírusjárvány miatt került be utólag a törölt futamok egyikének pótlására.
Nyitókép: MTI/AP/Pool/Leonhard Foeger

Bernie Ecclestone: csak Michael Schumacher idején volt egységes a Ferrari

A 90. születésnapját szerdán ünneplő angol üzletember, a Forma–1 egykori ura azt mondja, aktívan közreműködött abban, hogy Sebastian Vettel jövőre a Ferraritól a gyári Aston Martinhoz igazoljon.

Bernie Ecclestone, a Forma-1 kereskedelmi jogait korábban birtokló brit üzletember egy interjúban elárulta, jelentős szerepet vállalt abban, hogy a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel a Ferraritól jövőre a gyári Aston Martin istállóhoz igazoljon.

A 90. születésnapját szerdán ünneplő Ecclestone a sport1.de weboldalnak azt mondta, nyomást gyakorolt Lawrence Strollra, a most még Racing Point néven futó csapat tulajdonosára, hogy 2021-re szerződtesse le a német versenyzőt.

"Elmagyaráztam neki, hogy Sebastian még mindig nagyon jó pilóta, és ha leszerződteti, akkor meglátja, hogy a végén ez a megállapodás mindkét fél számára előnyös lesz" – nyilatkozta Ecclestone, és hozzátette: úgy véli,

érvei segítettek meggyőzni Strollt abban, hogy a mexikói Sergio Pérez helyére Vettelt vigye a gyári Aston Martin istállóhoz.

A brit üzletember azt is elárulta, gyakran beszél telefonon Vettellel, akinek meghallgatja a gondjait, gondolatait, és általában tanácsokat is ad neki.

"A Ferrari mindig is kevéssé átlátható csapat volt, ahol a belső politika állandóan nagy szerepet játszott" –mondta Ecclestone, utalva arra, hogy Vettel szerződését hat év után nem hosszabbították meg a maranellóiaknál.

"Valójában csak akkor húzott mindenki egy irányba, amikor Michael Schumacher náluk versenyzett

– jelentette ki Ecclestone. – Szerencsére Vettel jövőre új kihívás elé néz az Aston Martinnal, és minden olyan embernek választ fog adni, aki az idén már kételkedett a képességeiben."

Vettel csapattársa az Aston Martinnál a tulajdonos fia, Lance Stroll lesz 2021-ben.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×