eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Agüero büntetlenül fogta meg a bírónő vállát

Súlyos bírálatokat kapott Sergio Agüero, a Manchester City argentin gólrekordere, miután az Arsenal elleni rangadón megfogta az asszisztens vállát. Aki történetesen egy hölgy, Sian Massey-Ellis volt.

Az ügy nagy hullámokat vert Angliában. Pep Guardiola, Agüero edzője könnyedén vette a helyzetet, azt emlegette,hogy az argentin csatár a legkedvesebb fickó, akivel valaha találkozott, s ne ott keressünk problémákat, ahol nincsen. Ugyanakkor mások szerint Agüero szerencsés, hogy megúszta az esetet büntetés nélkül, mert 2016 óta tilos a játékvezetőket ilyen módon megérinteni. (Agüero egy bedobás jogosságát vitatta.)

A „szenvedő” fél, Sian Massey-Ellis az egyik legfoglalkoztatottabb játékvezetőnő az angol futballban. Akadt már ennél cifrább ügye is, 2011-ben a Sky Sports két szakértőjének, Andy Gray-nek és Richard Keysnek az állásába került a szexistának minősített viccelődés.

A mostani esetről érdekes véleményt formált Chris Foy, korábbi játékvezető, aki szerint egyáltalán nem ritka, hogy a futballisták hozzáérnek a játékvezetőkhöz, a kulcs az, hogy a mozdulat ne legyen támadó vagy agresszív. Mint ahogyan Agüero sem volt az.

Ugyanakkor több korábbi játékos is hibásnak ítélte Agüero tettét, szerintük átlépett egy határt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×