eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya sajtótájékoztatót tart Szófiában 2020. október 7-én, egy nappal a Bulgária elleni labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzés előtt.
Nyitókép: MTI/EPA/Vaszil Donev

Hasonló cipőben járó válogatott vár ma este Marco Rossi csapatára

Idei és egyben őszi negyedik mérkőzését játssza ma este a magyar labdarúgó-válogatott, az ellenfél Szerbia. Sok a közös a két csapat 2020-as szereplésében.

Mindkét csapat a harmadik mérkőzése előtt áll a Nemzetek Ligája mostani kiírásában, mindkettő kikapott az oroszoktól, de legyőzte a törököket. Mindkettő egy hazai és egy idegenbeli meccsen van túl. Ezen túl csütörtökön mindkettő sikeresen szerepelt az Európa-bajnokságra vezető út utolsó előtti állomásán, a playoffban, méghozzá idegenben. Mint ismert, a magyar Szófiában a bolgárok ellen nyert 3-1-re, a szerb Oslóban a norvégokat verte, hosszabbításban, 2-1-re.

A mai egy tétmérkőzés, de mind a két szövetségi kapitány világossá tete, hogy számára a legfontosabb hátralévő 2020-as meccs a novemberi 12-i Eb-pótselejtező. Mindkét csapat pályaválasztóként, saját fővárosában lép majd pályára, mi Izlandot fogadjuk, a szerbek pedig Skóciát.

Marco Rossi a ma esti mérkőzésen már nemcsak Szoboszlai Dominikra, hanem a klubjához visszarendelt Sallai Rolandra sem számíthat, s várhatóan pihenőt ad Willi Orbánnak és Szalai Ádámnak is.

A magyar keretben egyébként három szerbiai születésű játékos is van, Nemanja Nikolics, Holender Filip és Könyves Norbert.

A szerbeknél akadnak a nemzetközi futball világában nagyon magasra taksált játékosok. Elsősorban Szergej Milinkovics-Szavics, aki ugyan csak a 80. percben állt be Oslóban, de főszerepet vállalt a Lazio legyőzéséből. A Lazio sokoldalú futballistájának piaci értékét 65 millió euróra taksálja a transfermarkt.de.

Kérdéses, hogy Ljubisa Tumbakovics mennyi változtatást eszközöl a csapatában a csütörtöki kezdőcsapathoz képest, mindenesetre a zurnal.rs az alábbi tizenegyet jövendölte: Rajkovics (Reims) – Pavlovics (AS Monaco), Sz. Mitrovics (Strasbourg), Milenkovics (Fiorentina) – Tadics (AFC Ajax), Risztics (Montpellier), Makszimovics (Getafe), Milivojevics (Crystal Palace), Lazovics (Verona) – Jovics (Real Madrid), Milinkovics-Szavics (Lazio). Tíz játékos Európa legerősebb öt bajnokságának valamelyikében játszik, a tizenegyedik az Ajaxban…

A mérkőzés 20.45-kor kezdődik, az M4 Sport közvetíti. A csoport mai mérkőzésén az oroszok a törökök fogadják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×