eur:
396.19
usd:
354.59
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
A győztes Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője ünnepel a bajnoki trófeával a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Toszkán Nagydíjának eredményhirdetésén a Mugelló versenypályáján 2020. szeptember 13-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Reuters/Jennifer Lorenzini

Szakértő: a Mercedes idén verhetetlen

Egyesélyessé vált a Forma-1-es világbajnokság, Lewis Hamilton nagyon elhúzott a riválisaitól – jelentette ki ki Vámosi Péter, a Racingline.hu főszerkesztője a Toszkán Nagydíj után.

Az eddigi kilenc Forma-1-es futamból hat futamot nyert meg Lewis Hamilton, aki robog hetedik világbajnoki címe felé.

Sima évnek tűnik ez a brit pilóta számára

– jelentette ki a Racingline.hu főszerkesztője.

A címvédő 55 ponttal vezet csapattársa, a finn Valtteri Bottas előtt összetettben.

Vámosi Péter szerint rossz volt látni, hogy Mugellóban Bottas sem tudta tartani Hamilton tempóját, pedig ő az egyetlen olyan versenyő, akinek ez többé-kevésbé sikerült korábban.

A finn pilóta a pénteki szabadedzéseken sziporkázik, az időmérő edzéseken is többször nyert, aztán a futamom eltűnik, rossz rajt vagy stratégia miatt. Ezzel együtt Bottas jelezte, hogy nem adta fel az idei évet, nem feltett kézzel folytatja – tette hozzá a szakértő.

A vb-pontverseny harmadik helyén Max Verstappen áll, hátránya 80 pont Hamilton mögött. A Red Bull holland versenyzője azonban idén már harmadszor esett ki, a Toszkán Nagydíjat rögtön az első körben fel kellett adnia.

Nincs több ebben a Red Bullban. A Mercedes idén verhetetlen, bármilyen pályáról vagy körülményekről van szó, és Hamilton ezt kihasználja – hangsúlyozta Vámosi Péter.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×