eur:
394.29
usd:
370.2
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla
Benedek Tibor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a Magyarország – Egyesült Államok mérkőzésen a IX. Volvo Kupa nemzetközi férfi vízilabdatornán Budapesten, a XIV. kerületi Laky Károly Sportuszodában 2015. február 13-án.
Nyitókép: Kovács Anikó

Benedek Tibor betegen a havas Hargitán, egy templomban keresett megnyugvást

A múlt év decemberében Erdélyben járt a vízipólós legenda felesége, Epres Panni nélkül. Benedek Tibor a családja után kutatott, megnyugvást keresett.

Újabb megható történet derült ki a múlt csütörtökön elhunyt háromszoros olimpiai, világ- és Európa- bajnok vízilabdásról, Benedek Tiborról: kiderült, hogy halála előtt Erdélyben járt, többek közt Varga Péter Ákosnál a Hargita alján, Székelyvarság határán – írja a Bors.

"Egy közös vízilabdás barátunk javasolta, hogy keressen meg, segítek felkutatni a családja székely vonalát – idézte fel a házigazda. – Itt nincsenek szomszédok, csak állatok, természet, csend.

Tibor már beteg volt, itt megnyugvást kapott. Szenvedő embernek ismertem meg, harcot vívott.

Ezt meglátom, három évig voltam a feleségem mellett a kórházban, eltemettem őt és a fiamat is. Minden harc megerősít. Ilyen dolgokról beszélgettünk, de arról nem, hogy mi az ő betegsége."

A férfi szerette volna bemutatni vendégét az ott élőknek, de Benedek Tibor kérte, hogy ne verjék nagydobra az ottlétét, pihenni szeretne, egyedül lenni.

"Amit itt lehet kapni, az a megnyugvás. Az embernek szüksége van arra, hogy megpihenjen. Elment a misékre, de sehol nem ismerték fel, mert olyan sapkája volt, ami eltakarta az arcát. Advent volt, az első vasárnap, amikor megérkezett. Szépen fel volt díszítve az ünnepi asztal, ő beült az öt gyermekem mellé, és közösen imádkoztunk, meggyújtottuk a gyertyát. Azt mondta, sosem látott ennyi havat. Szinte itta a szavainkat, ahogy köszönünk, hogy egészséget kívánunk. Ez is tetszett neki. Nem evett velünk, mert Ocfalván kezdődött a szentmise, oda akart érni.

Az ő harca volt, magába akart vonulni. Hiszünk Istenben, nem véletlenül volt ő itt fent a hegyekben.

Neki ez a közel két hét nagyon kellett, biztosan hasznára vált. Nagyon sajnálom, hogy nincs már közöttünk, remélem, a lelke jó helyre került!" – mondta Varga Péter Ákos.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×