eur:
390.64
usd:
366.09
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Benedek Tibor, a férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitánya a csapat sajtónyilvános edzésén a budapesti Császár-Komjádi Sportuszodában 2016. március 22-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Szűk körű temetést szervezne Benedek Tibor családja

A tervek szerint lesz nyilvános megemlékezés is a múlt héten elhunyt vízilabdázó tiszteletére.

Benedek Tibor családja szűk körben búcsúzna el a szerettétől, ám tisztában vannak azzal, hogy a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázót mennyien tisztelték és kedvelték, így lehetőséget kell biztosítani arra, hogy a rajongók, az egykori sporttársak, a fiatal játékosok leróhassák a tiszteletüket a legenda előtt.

A háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnokot saját halottjának tekinti az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a főváros, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Vízilabda Szövetség is, de a Bors információi szerint a család maga kívánja finanszírozni a temetést. Már folynak az egyeztetések arról, hogyan lehetne megoldani, hogy egyszerre legyen zárt temetés és nyilvános megemlékezés is. A végső búcsú helyszínének a jelenlegi, koronavírus miatt kialakult helyzetben, mindenképpen szabadtéri helyszínt kell választani, a Margitsziget és a Komjádi uszoda előtti parkoló tűnik megfelelő megoldásnak. A döntés napokon belül megszületik.

A nyilvános búcsúztató után a család zárt körben kívánja utolsó útjára kísérni a 47 éves korában hosszas betegség után, múlt csütörtökön elhunyt Benedek Tibort.

Benedek Tibor szövetségi kapitányi évei alatt többször is vendége volt az InfoRádió Aréna című műsorának.

2013 augusztusában legnagyobb edzői sikere, a világbajnoki cím után volt a vendég.

Legközelebb 2014 karácsonya előtt járt a stúdióban.

2016 áprilisában pedig a többi között arról beszélt, hogy a magyar vízilabdázóknak – különösen a válogatottaknak – miért fontos mindig a legjobb teljesítményre törekedni.

A beszélgetést videofelvételen is meg lehet tekinteni:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 1. 09:37
×
×
×
×