eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Benedek Tibor, a Millennium csapatnéven induló magyar válogatott játékosa (j) és az olasz Fabrizio Musetti a masters korosztályú vizes világbajnokság vízilabdatornájának Millennium - Pallanuoto Milano A.S. Dilett mérkőzésén a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. augusztus 8-án.
Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

Megható olasz emlék Benedek Tibor napi száz lövéséről

Daniele Ruffelli korábbi olasz vízilabdázó is felelevenített egy történetet a 47 évesen, súlyos betegség után elhunyt Benedek Tiborról.

A jelenleg a Lazio utánpótlásában dolgozó Ruffelli 1996-ban ismerkedett meg Benedekkel, amikor Rómába szerződött az Újpesttől: Benedek a Racing Romában, Ruffelli pedig a Lazióban játszott, ám egy évvel később csapattársak lettek, mivel az olasz kapus átigazolt.

„Tizennyolc éves voltam akkor. Óriási volt az érdeklődés Benedek iránt. Ő volt az első magyar, akit testközelből megcsodálhattunk. Rengetegen voltak rá kíváncsiak, sokan kijöttek az edzésekre” – írja a wpdworld.com alapján a Nemzeti Sport.

„Általában miután a Roma edzése véget ért, Benedek a vízben maradt gyakorolni. Sokszor meglestem őt a Foro Italico edzőközpontban. Egyszer megkérdezte tőlem, ki vagyok. Azt feleltem, kapus. Később rájöttem, ezzel elkövettem életem legnagyobb hibáját” – viccelődött az olasz pólós. Benedek ugyanis megkérte Ruffellit, ugorjon be a kapuba, amíg ő lövéseket gyakorol.

Ruffelli emlékei szerint minden edzés után harminc-negyven percet dolgoztak együtt. Benedek mind az öt pozícióból tízszer-tízszer lőtt, majd megismételte ezt még egyszer.

„Összesen százszor lőtt kapura, és megkért, számoljam a góljait, hogy tudja, milyen százalékkal teljesített posztonként. Igazán különleges volt, hogy minden egyes lövésnél olyan erővel és elszántsággal tüzelt, mintha az olimpiai bajnoki cím múlt volna rajta.”

„Benedektől megtanultam, mit jelent keményen edzeni és dolgozni. Két olimpián járt, Európa-bajnokságot nyert, mégis minden edzés után egy fiúval gyakorolta a kapura lövéseket. Folyamatosan fejlődni akart. S persze mindig segített nekem elrakni a felszereléseket és a kaput. Hihetetlenül szerény volt” – emlékezett vissza Ruffelli, aki elárulta, edzőként tanítványainak is sokat mesél Benedek Tibor szorgalmáról.

Benedek Tibor szövetségi kapitányi évei alatt többször is vendége volt az InfoRádió Aréna című műsorának.

2013 augusztusában legnagyobb edzői sikere, a világbajnoki cím után volt a vendég.

Legközelebb 2014 karácsonya előtt járt a stúdióban.

2016 áprilisában pedig a többi között arról beszélt, hogy a magyar vízilabdázóknak – különösen a válogatottaknak – miért fontos mindig a legjobb teljesítményre törekedni.

A beszélgetést videofelvételen is meg lehet tekinteni:

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×