eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Belgiumban nem várnak tovább, bajnokot hirdettek

A jelentősebb európai ligák közül elsőként itt törölték a sorozat további szakaszát.

A Club Brugge csapatát hirdették ki a belga labdarúgó-bajnokság győztesének. Az együttes 15 pontos előnnyel állt az élen a második helyezett Genttel szemben a koronavírus-járvány miatt márciusban felfüggesztett bajnokságban, amelyből már csak egy forduló lett volna hátra a rájátszás megkezdése előtt.

A Club Brugge egy évvel korábban másodikként zárt a Racing Genk mögött, amely most hetedik volt a bajnoki idény félbeszakításakor.

Az ezüstérem 29 forduló alapján a Gentnek, a bronz a Charleroi-nak jutott, a negyedik pedig a Royal Antwerp lett. A győztes Bajnokok Ligája-főtáblás, a második BL-selejtezős, a harmadik Európa-liga főtáblás, míg a negyedik El-selejtezős lesz.

A profi liga vezetőségének friss döntését április 15-én még jóvá kell hagynia a felső két osztály 24 csapatának, de közülük 17 már múlt héten a szezon lezárását szorgalmazta. A döntés egy nappal azután született, hogy az európai szövetség azt javasolta a ligák vezetőinek, akkor is próbálják befejezni az idényt, ha ehhez még augusztusban is játszani kell.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×