eur:
392.17
usd:
366.53
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
André Onana, az Ajax kapusa nem tudja kivédeni Rodrigo Moreno, a Valencia játékosa (j) támadását a labdarúgó Bajnokok Ligája hatodik fordulójában, a H csoportban játszott Ajax Amsterdam - Valencia  mérkőzésen az amszterdami Johan Cruyff Arénában 2019. december 10-én.
Nyitókép: MTI/AP/Peter Dejong

Az Ajax kiesett a BL-ből

A labdarúgó Bajnokok Ligája E–H csoportjaiból a Liverpool, a Napoli, a Barcelona, a Dortmund, az RB Leipzig, az Olympique Lyon, a Valencia és a Chelsea jutott tovább a legjobb tizenhatba. Az Ajax és az Internazionale kiesett a BL-ből.

A címvédő Liverpool Szoboszlai Dominik csapata, a Salzburg 2-0-s legyőzésével első helyen jutott tovább kedden az E csoportból a labdarúgó Bajnokok Ligájában, melynek nyolcaddöntőjébe az angolok mellett a Napoli került be a négyesből.

Másfél perc alatt eldöntötte a meccset a Liverpool

Salzburgban a nagy iramú és rendkívül szórakoztató találkozón majdnem hatvan percen keresztül sorozatban adódtak a helyzetek mindkét kapu előtt. A második félidő első részében azonban a Liverpool másfél perc alatt eldöntötte a mérkőzést: előbb Naby Keita fejjel vette be a hazaiak kapuját, amelybe Mohamed Szalah egy kiugratás után éles szögből talált be. A Salzburgból kétgólos hátrány után elfogyott az erő, a folytatásban végig a Liverpool irányított.

Az Európa-ligába átkerülő osztrák együttesben a magyar válogatott Szoboszlai kezdőként kapott lehetőséget, és a 90. percben cserélték le.

A középpályás - társaihoz hasonlóan - az 57. percig nagy területen, gyorsan futballozott, utána azonban már ő sem tudott sokat hozzátenni a játékhoz.

Hármat lőtt a Genknek Milik

Nápolyban a Genk fiatal kapusa, Maarten Vandevoordt a harmadik percben óriásit hibázott, Arkadiusz Milik pedig vezetéshez juttatta övéit. A lengyel labdarúgó a szünetig még két gólt szerzett - az egyiket büntetőből -, így az első félidőben eldőlt a mérkőzés. A végeredményt a második játékrész közepén Dries Mertens állította be büntetőből.

Vandevoordt a mérkőzés kimenetelét döntően befolyásoló hibája ellenére azzal vigasztalódhat, hogy 17 évesen és 287 naposan már ő a BL-történet legfiatalabb kapusa. A belga játékos Mile Svilar (Benfica) rekordját döntötte meg, aki 2017. októberében 18 évesen és 52 naposan védhetett a Manchester United ellen.

Két kieső

Az Internazionale és az Ajax sem jutott be a nyolcaddöntőbe a labdarúgó Bajnokok Ligájában, miután a csoportkör hatodik, utolsó fordulójában kedden mindkét együttes hazai pályán vereséget szenvedett.

Az olasz csapat az erősen tartalékos Barcelonával szemben maradt alul 2-1-re, úgy, hogy 1-1-es állásnál a milánói gárda két gólját is les miatt érvénytelenítették.

Az előző idényben elődöntős amszterdami együttes 1-0-ra kapott ki a vendég Valenciától, így a forduló előtt hiába vezette csoportját, a Chelsea Lille elleni sikerével a harmadik helyre szorult, és csak az El-ben folytathatja jövőre.

A Barcelona mellett az F csoportból hazai győzelmével a Borussia Dortmund jutott a legjobb tizenhat közé, a G jelű négyesből pedig az Olympique Lyon lett a másik befutó a már korábban csoportgyőztes RB Leipzig mellett, miután 0-2-ről egyenlíteni tudott hazai pályán a németek ellen.

A lipcseieknél Gulácsi Péter végigvédte a találkozót, míg Willi Orbán továbbra is sérülés miatt hiányzott.

Eredmények a cikk végén!

Az élő közvetítés leirata

SALZBURG–LIVERPOOL 0-0: Nagyon komolyan veszi Jürgen Klopp a mérkőzést, a lehető legerősebb tizeneggyel kezd az angol listavezető, Alisson, Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson, Keita, Henderson, Wijnaldum, Salah, Mané és Firmino játszik. Csak a sérült Fabinho játéka nem jöhetett szóba.

SALZBURG–LIVERPOOL 0-0: Az angolok közül ketten, Naby Keita és Sadio Mané korábban a Salzburg futballistái voltak.

NAPOLI–GENK 0-0: A belgáknál Maarten Vandevoordt véd, 17 éves, 287 napos, ő a BL-történelem legfiatalabb kapusa, megdöntve a belga-szerb Svilar (Benfica) rekordját.

NAPOLI–GENK 1-0: Három perc alatt vezetést szereztek az olaszok, egy lengyel góljával. Arkadiusz Miliket ünnepelték a San Paolóban.

SALZBURG–LIVERPOOL 0-0: Remek az első tíz perc, támad a Salzburg, de Salah előtt adódott a legnagyobb helyzet.

NAPOLI–GENK 2-0: Arkadiusz Milik újabb góljával szinte továbbjutott már a Napoli.

SALZBURG–LIVERPOOL 0-0: Fél óra telt el, továbbra is rendkívüli az iram, a Salzburgnak is akadtak helyzetei, de a legnagyobb lehetőséget megint Salah hagyta ki.

NAPOLI–GENK 3-0: A mesterhármasok BL-őszén Arkadiusz Milik is belépett a „klubba”. Tizenegyesből növelte csapata előnyét.

SALZBURG–LIVERPOOL 0-0: Vége az első félidőnek, nincs gól.

SALZBURG–LIVERPOOL 0-0: Az első tíz percben is óriási helyzetek alakultak ki, Salah élete egyik legfurább mérkőzését játssza, 55 perc alatt négy ziccert hagyott ki.

SALZBURG–LIVERPOOL 0-1: Sadio Mané meglódult a bal oldalon, lehagyta védőjét, Stankovic rossz ütemben mozdult ki, a beadást pedig Naby Keita a kapuba fejelte.

SALZBURG–LIVERPOOL 0-2: Alig két perccel a vezető gól után a Liverpool megduplázta az előnyét, Stankovic ismét, sőt az elsőhöz képest még rosszabbul futott ki, Mo Salah pedig rendkívüli nehéz szögből, a jobbszélső helyéről, bravúros lövéssel talált a kapuba.

NAPOLI–GENK 4-0: Dries Mertens is belőtt egy tizenegyest, érdekes, hogy ezt nem Milik rúgta. A lényegen semmit sem változtat, Carlo Ancelotti a Serie A-ban bukdácsoló csapata nagyon könnyen továbbjutott.

Vége mindkét mérkőzésnek, a Napoli 4-0-ra verte a Genket, a Liverpool idegenben 2-0-ra a Salzburgot. Az angolok lettek a csoportgyőztesek, második helyen a Napoli jutott tovább. A Salzburg átkerül az Európa-ligába.

OLYMPIQUE LYON–RB LEIPZIG 0-1: Emil Forsberg góljával előnyben a német csapat, amely már korábban továbbjutott. Ez az eredmény azt jelenti, hogy mögötte a Zenit áll a második helyen a csoportban.

BORUSSIA DORTMUND–SLAVIA PRAHA 1-0: Jadon Sancho gólja azt jelenti, hogy pillanatnyilag a Dortmund megelőzi a Barcelonával játszó Intert.

CHELSEA–LILLE 1-0: Nagyon rossz időjárási körülmények a Stamford Bridge-en, s nagyon jó Chelsea-kezdés, Tammy Abraham góljával továbbjutó-helyen állnak a Kékek.

INTERNAZIONALE–BARCELONA 0-1: Az enyhén szólva tartalékos katalánok előnybe kerültek Carles Pérez góljával.

AFC AJAX–VALENCIA 0-1: Ha minden így marad, kiesik az Ajax. Rodrigo szerzett vezetést a Valenciának.

OLYMPIQUE LYON–RB LEIPZIG 0-2: Sok ma a büntető, Timo Werner is berúgott egyet.

CHELSEA–LILLE 2-0: Cesar Azpilicueta, akinek „győztes” gólját elvette a VAR Amszterdamban az Ajax ellen, most növelte az előnyt, nagyon magabiztos a Chelsea.

INTERNAZIONALE–BARCELONA 1-1: Lautaro Martínez kibírkózott egy lövőhelyzetet Romelu Lukakunak, aki 18 méterről, laposan, Neto kapujának bal alsó sarkába küldte a labdát. A döntetlern még nem elég az Internek a Dortmunddal szemben, a Barcelona mindenképpen csoportelső.

BORUSSIA DORTMUND–SLAVIA PRAHA 1-1: Tomas Soucek kiegyenlített, most az Inter áll a csoport második helyén.

SL BENFICA–ZENIT 1-0: Franco Cervi góljával vezetnek a portugálok. Jobb egymás elleni eredménnyel az oroszok állnak a második helyen a csoportgyőztes RB Leipzig mögött.

OLYMPIQUE LYON–RB LEIPZIG 1-2: Houssam Aouar góljával szépített az OL, de még az Európa-ligába sem folytathatja, a mostani állás szerint.

SL BENFICA–ZENIT 2-0: Douglas Santos megkapta a második sárga lapját, Pizzi pedig gólra váltott egy tizenegyest. Elképesztő, hogy hét ponttal tovább lehet jutni ebből a csoportból, jelen állás szerint, az Ajax pedig, ugyancsak aktuális helyzet szerint, tízzel kiesik.

BORUSSIA DORTMUND–SLAVIA PRAHA 2-1: Julian Brandt góljával ismét vezetnek a németek, s ezzel ismét továbbjutásra állnak.

CHELSEA–LILLE 2-1: Izgalmas lesz a végjáték a Stamford Bridge-en, Loic Remy szépített.

OLYMPIQUE LYON–RB LEIPZIG 2-2: Memphis Depay alighanem továbblőtte a Lyont.

INTERNAZIONALE–BARCELONA 1-2: Megpecsételődött az Inter sorsa, Ansou Fati gólja révén a katalán vezetnek.

SL BENFICA–ZENIT 3-0: A Zenit mindent elveszített, Sardar Aznaour lőtte a harmadikat.

Eredmények, csoportkör, 6. (utolsó) forduló

E csoport

SSC Napoli (olasz)-Genk (belga) 4-0 (3-0)
g.: Milik (3., 26., 38. - a harmadikat 11-esből), Mertens (74. - büntetőből)

Salzburg (osztrák)-FC Liverpool (angol) 0-2 (0-0)
g.: Keita (57.), Szalah (58.)

A csoport végeredménye: 1. FC Liverpool 13 pont, 2. Napoli 12, 3. Salzburg 7, 4. Genk 1

F csoport

Borussia Dortmund (német)-Slavia Praha (cseh) 2-1 (1-1)
gólszerzők: Sancho (10.), Brandt (61.), illetve Soucek (43.)
kiállítva: Weigl (77., Dortmund)

Internazionale (olasz)-FC Barcelona (spanyol) 1-2 (1-1)
g.: Lukaku (44.), illetve Perez (23.), Fati (87.)

A csoport végeredménye: 1. FC Barcelona 14 pont, 2. Borussia Dortmund 10, 3. Internazionale 7, 4. Slavia Praha 2

G csoport

Olympique Lyon (francia)-RB Leipzig (német) 2-2 (0-2)
g.: Aouar (50.), Depay (82.), illetve Forsberg (9. - 11-esből), Werner (33. - 11-esből)

Benfica (portugál)-Zenit (orosz) 3-0 (0-0)
g.: Cervi (47.), Pizzi (58. - 11-esből), Azmoun (80. - öngól)
k.: Santos (56., Zenit)

A csoport végeredménye: 1. RB Leipzig 11 pont, 2. Olympique Lyon 8, 3. Benfica 7, 4. Zenit 7

H csoport

Chelsea (angol)-Lille (francia) 2-1 (2-0)
g.: Abraham (19.), Azpilicueta (35.), illetve Remy (78.)

Ajax Amsterdam (holland)-Valencia (spanyol) 0-1 (0-1)
g.: Rodrigo (24.)
k.: Gabriel (94., Valencia)

A csoport végeredménye: 1. Valencia 11 pont, 2. Chelsea 11, 3. Ajax Amsterdam 10, 4. Lille 1

A csoportokban azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorolt, a nyolcaddöntőbe az első két helyezett jutott, míg a harmadikok az Európa-liga legjobb 32 együttese közé jutottak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×