eur:
386.92
usd:
363.75
bux:
56240.16
2023. szeptember 22. péntek Móric

Salánki Evelin nyolcaddöntős a dzsúdó-világbajnokságon

A 78 kilogrammos Salánki Evelin gyors győzelemmel továbbjutott a 16 közé kedden az olimpiai kvalifikációs bakui cselgáncs-világbajnokságon. A 100 kilogrammos Ohát Zalán azonban kikapott második mérkőzésén, így befejezte szereplését a tornán.

Salánki Evelin februárban érte el első kiemelkedő nemzetközi eredményét azzal, hogy ezüstérmes lett a római világkupa-viadalon. Az azeri fővárosban erőnyerőként a 32 között kapcsolódott be a küzdelmekbe, s először az ecuadori Vanessa Chalával csapott össze. Az ellenfél két bronzérmet szerzett eddig a Pánamerikai-bajnokságon.

Első találkozójuk mindössze 43 másodpercig tartott, amikor a péntek óta 24 éves magyar hanyatt döntötte Chalát, és a hátsó gáncsra kapott ipponnal nyert.

A 16 között már jóval nehezebb feladat vár rá a holland Guusje Steenhuis személyében.

Ohán Zalán - aki júniusban megnyerte a madridi világkupa-viadalt - a burundi Fleury Nihozeko elleni 29 másodperces győzelem után, a 32 között Bojan Dosen várt. A magyar dzsúdós eddigi két találkozójukon megverte szerb riválisát, és a harmadik meccsen is remekül mozgott. Gyakran indított, aktívabb volt ellenfelénél, és a felek egy-egy intéssel kezdték meg az aranypontig tartó hosszabbítást. Ebből 32 másodperc telt el, amikor Dosen váratlanul a földre döntötte Ohátot, aki így kikapott, és helyezetlenül zárt.

"Önbizalmat adott, hogy már kétszer megvertem őt, és most is úgy éreztem, hogy kézben van a meccs. A golden score-ban kitámasztottam, azt hittem, hogy állás-föld átmenet lesz, de ellenfelem megkapta a vazaarit" - összegzett az MTI-nek a 22 éves magyar dzsúdós.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.22. péntek, 18:00
Vecsei Miklós
felzárkóztatásért felelős miniszterelnöki biztos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke
„Ha csak le akarod tudni a munkát, csináld otthonról, de ha fejlődni akarsz a szakmádban, menj be az irodába”

„Ha csak le akarod tudni a munkát, csináld otthonról, de ha fejlődni akarsz a szakmádban, menj be az irodába”

A fenti idézet a Bécsben megrendezett CEE Property Forum 2023 konferencia irodapiaci panelbeszélgetésében hangzott el és bár nem értett egyet vele mindenki, mégis jól mutatja, hogy mennyire központi kérdés még mindig a piac szereplői számára az otthoni munkavégzés. Természetesen nem véletlenül, ugyanis az irodai kihasználtság végső soron a bérleti díjakra, a hozamokra, a fejlesztői és befektetői döntésekre egyaránt hatással van. Vajon mit gondolnak erről a kelet-közép-európai régió szakértői? És hogy látják a Magyarországon dolgozó vezetők?

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. szeptember 22. 12:14
×
×
×
×