eur:
394.2
usd:
369.96
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
London, 2018. szeptember 23.A brit Anthony Joshua (j) a hetedik menetben kiüti az orosz Alekszandr Povetkint a Nemzetközi Ökölvívó-szövetség (IBF), az Ökölvívó Világszervezet (WBO), az Ökölvívó Világszövetség (WBA) és a Nemzetközi Ökölvívó Szervezet (IBO) profi nehézsúlyú bajnoki címéért vívott bokszmérkőzésen a londoni Wembley Stadionban 2018. szeptember 22-én. (MTI/EPA/Sean Dempsey)
Nyitókép: MTI/EPA/Sean Dempsey

Kiütéssel győzött a világbajnok

Anthony Joshua törött orral is padlóra küldte az orosz Alekszandr Povetkint a Wembley Stadionban.

A brit nehézsúlyú profi ökölvívó Anthony Joshua megvédte négy világbajnoki övét, miután szombat este a Wembley Stadionban legyőzte az orosz Alekszandr Povetkint. A 39 éves orosz bokszoló a Boksz Világszövetség (WBA) kötelező kihívójaként szerzett jogot a Joshua elleni összecsapásra, amelyen

bátran kezdett, és a 2. menetben eltörte a címvédő orrát.

Povetkin a folytatásban sokáig jól tartotta magát, de Joshua egyre inkább magára talált, a 7. menetben pedig kiütötte riválisát, akit a második kiszámolásnál leléptetett a bíró.

A 28 éves Joshua - London ötkarikás aranyérmese - így a WBA világbajnoki öve mellett megtartotta címét a Nemzetközi Bokszföderációnál (IBF), a Boksz Világszervezeténél (WBO), valamint a Nemzetközi Bokszszervezeténél (IBO), és hibátlan profi mérlegét 22 győzelemre módosította, amelyből immár a 21. ért véget idő előtt (K.O./T.K.O.).

Povetkin - aki az amatőrök között 2004-ben, Athénban volt olimpiai bajnok - a 36. profi mérkőzésén (34 győzelem, 25 K.O./T.K.O.) a második vereségét szenvedte el.

Az már a találkozó előtt, annak végeredményétől függetlenül biztos volt, hogy Joshua jövő áprilisban is visszatér a Wembleybe, valószínűleg a WBC övét birtokló amerikai Deontay Wilderrel csaphat össze címegyesítő találkozón.

Címlapról ajánljuk
Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 18. 15:50
×
×
×
×