eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Lionel Messi, az FC Barcelona játékosa (MTI/EPA/Alejandro Garcia)
Nyitókép: Alejandro Garcia

Nincs Messi az előző idény legjobb három futballistája között

Nyilvánosságra hozta a FIFA a 2017-2018-as idény legjobbjainak hármas listáját. A játékosoknál nem szerepel a névsorban Lionel Messi, első alkalommal, az elmúlt tíz évet tekintve. A hölgyeknél a legjobb háromban akad egy magyar is: Marozsán Dzsenifer. Mind Cristiano Ronaldo, mind Zinedine Zidane megvédheti a címét.

A szeptember 24-i, londoni gálán hét kategóriában hirdetnek győztest. A jelek szerint a szavazók ezúttal nem az általános futballtudást, hanem valóban az előző szezonban mutatott teljesítményt vették tekintetbe a legtekintélyesebb kategóriában, a férfi játékosoknál.

Így kimaradt Lionel Messi, ugyanaz a három futballista neve szerepel a listán, akiket múlt csütörtökön az UEFA gáláján ünnepelt a világ: Cristiano Ronaldo, Luka Modric és Mohamed Salah. Emlékezetes, hogy az európai szövetség ankétján a horvát középpályás nyert. Különlegesnek mondható, hogy a világbajnok francia válogatottból senki sem tudott bekerülni a legjobbak közé.

Az edzők között ugyanakkor Zinedine Zidane, a BL-győztes Real Madrid (akkori) edzője mellett a két világbajnoki döntős szerepel: a francia Didier Deschamps és a horvát Zlatko Dalic.

A kapusok között a belga Thibaut Courtois, a francia Hugo Lloris és a dán Kasper Schmeichel a három jelölt, itt tehát a BL-győztes Keylor Navas nem fért be, aki nyert néhány napja az UEFA-nál.

A Puskás-díjra tíz jelölt van: Gareth Bale, Gyenisz Cserisev, Lazarosz Hrisztodoulopoulosz, Cristiano Ronaldo, Giorgian de Arrascaeta, Riley McGree, Lionel Messi, Benjamin Pavard, Ricardo Quaresma, Mohamed Salah. Ezúttal jó esély van arra, hogy valóban egy nagy tétért bíró mérkőzés látványos találata érdemelje ki az elismerést.

A legjobb női játékos Marozsán Dzsenifer, a norvég Ada Hegerberg és a brazil Marta hármasából kerül ki. A női futballban dolgozó edzők közül Reynald Pedros, az Olympique Lyon, a legjobb klubcsapat edzője, Takahura Aszako, a japán válogatott szövetségi kapitánya és Sarina Wiegman, a holland válogatott edzője került a legjobb háromba.

A szurkolóknak járó díj jelöltjei: Sebastián Carrera (CD Puerto Montt), a japán és a szenegáli válogatott hívei, valamint a perui szurkolók.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 19:54
×
×
×
×