eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Lewandowskiban bízik a Bayern

Robert Lewandowski visszatérésében bízik a Bayern München, amely 1-2-es hátránnyal utazik el a címvédő Real Madridhoz a labdarúgó Bajnokok Ligája-negyeddöntő keddi visszavágójára.

A lengyel csatár vállsérülés miatt hagyta ki az első mérkőzést, de állítása szerint már teljesen rendbe jött, így a spanyol fővárosban folytathatja remek idényét, ugyanis 40 mérkőzésen már 38 gólnál tart 2016/2017-ben. Carlo Ancelotti vezetőedző ezzel együtt nem számíthat a kiállított Javi Martinezre, és egyelőre nem tudni, hogy a lábadozó Mats Hummels és Jerome Boateng hadra fogható-e a védősorban.

"Nagyon nehéz dolgunk lesz Madridban, de bízunk magunkban.

Még van esélyünk, ha csúcsformában játszunk" - vázolta elképzeléseit a bajorok olasz trénere.

A Real sztárjai kipihenten várják a meccset, ugyanis Zinedine Zidane a hétvégén tartalékosan küldte pályára csapatát a Sporting Gijon ellen 3-2-re megnyert bajnokin.

Combsérülés miatt ugyanakkor kétséges Gareth Bale keddi szereplése, Pepe és Raphael Varane még nem épült fel, az első meccsen kétgólos Cristiano Ronaldo azonban százszázalékos állapotban van. A portugál támadó Münchenben megszerezte 100. európai kupagólját, első játékosként elérve ezt a határt.

Múlt szerdán a tavaly BL-döntős Atlético Madrid hazai pályán egy büntetővel 1-0-ra verte a Leicester Cityt. Az angol bajnok a 16 között már megfordított egy párharcot spanyol csapat ellen, akkor a Sevillát búcsúztatva.

"A City ezúttal is mindent a második meccsre tesz fel, fantasztikus hangulatú mérkőzésre készülünk,

50:50 százalék az esély a továbbjutásra" - összegzett Diego Simeone, az Atlético mestere.

Az újonc szigetországiaktól Robert Huth eltiltás, a csapatkapitány Wes Morgan pedig sérülés miatt hiányzik majd, míg a sorozatban negyedik BL-negyeddöntőjüket vívó madridiaknál Tiago kidőlt, a csatár Kevin Gameiro viszont újra egészséges. A múlt heti 11-est értékesítő Antoine Griezmann rápihent az angliai csatára, mivel a kispadról nézte végig szombaton a sereghajtó Osasuna elleni 3-0-ás győzelmet.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×