eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Ez motiválta a Jegesmedvéket

A DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata az esélyesség terhe mellett a MAC együttesét is felülmúlta – hangsúlyozta Adorján Attila, a diósgyőriek kapusa, miután csapata sorozatban harmadszor lett a MOL Liga bajnoka.

A csapatjáték volt a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapatának legnagyobb erőssége – mondta Adorján Attila, akinek a csapata a finálé utolsó meccsén 2-1-re nyert a MAC ellen és 4:1-es összesítéssel nyerte meg a párharcot.

“A négy győzelem is jól mutatja, hogy megérdemelten védtük meg a címünket. Szinte mindegyik meccsen domináltuk a játékot” – összegzett.

A kapus kiemelte, hogy a Jegesmedvék védekezésben és támadásban is felülmúlták a fővárosi riválist. Adorján Attila szerint nem volt számukra teher, hogy őket tartották a finálé esélyesének. Hozzátette: minden játékos a feladatára koncentrált, és senki sem foglakozott a szakértők esélylatolgatásával.

“A Fradi elleni negyeddöntős párharc azért lett szoros, mert a zöld-fehérek kapusa, Sevela Péter remek formában védett végig. Többnyire uraltuk a párharcot, ennek köszönhettük a továbbjutást” – hangsúlyozta a diósgyőri kapus, aki szerint sokat és jól kontráztak a Fradi támadói.

Adorján Attila szerint kulcsfontosságú volt, hogy mindenki fegyelmezetten betartotta a szakmai stáb utasításait.

A 20 éves hokis nagyon büszke arra, hogy sorozatban harmadszor lett bajnok a DVTK Jegesmedvék, ráadásul ezzel a MOL Liga legeredményesebb klubja lett a borsodi egyesület.

A csíkszeredai születésű kapus elmondta, szerették volna megnyerni a Magyar Kupát januárban, a MAC azonban a döntőben jobb volt.

“Az akkori vereség csak plusz motivációt adott a bajnoki fináléhoz, motivált bennünket a visszavágás vágya” – nyomatékosította Adorján Attila az InfoRádiónak adott interjúban.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×