eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Csak egy versenyző csatlakozott Szász Emeséhez

Két magyar párbajtőröző léphet pástra vasárnap a nők versenyének 64-es főtábláján a budapesti WestEnd Grand Prix-n.

A 198 fős mezőnyből a világranglistás helyezése alapján kiemelt 16 vívónak - köztük a riói olimpiai bajnok Szász-Kovács Emesének - szombaton nem kellett pástra lépnie. A többiek a selejtezőből harcolhatták ki a legjobb 64 közötti szereplés lehetőségét.

A csoportszakasz után 16 párbajtőröző csatlakozott a kiemeltekhez, további 32 hely pedig egyenes kieséses asszók után töltődött fel. A magyarok közül innen csak Mihály Kata került a főtáblára, mégpedig úgy, hogy Várnai Vivient 15-10-re győzte le a hiányos 128-as selejtezős tábla utolsó fordulójában.

A férfiak pénteki selejtezőjéből hat magyar párbajtőröző - Somfai Péter, Nagy Dávid, Bányai Zsombor, Peterdi András, Berta Dániel és Siklósi Gergely - biztosította helyét a főtáblán.

A legjobb 64 asszóit vasárnap bonyolítják le 8.30-as, illetve 10 órás kezdettel. A döntős program - a négy-négy legtovább versenyben maradó vívó részvételével - 19 órakor kezdődik.

A férfiak versenyét a legendás edző, Vass Imre, a nőkét pedig az első magyar párbajtőröző világbajnok, majd sikeres szövetségi kapitány Sákovics József emlékére rendezik meg a MOM Sportközpontban.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×