eur:
389.42
usd:
361.82
bux:
68671.54
2024. május 7. kedd Gizella

Csapatkapitánya nélkül is nyert a Tatabánya

A Tatabánya 28-26-ra legyőzte a dán KIF Kolding csapatát a férfi kézilabda EHF Kupa csoportkörének harmadik fordulójában, szombaton Győrben.

A Tatabánya csapatkapitánya, a válogatott jobbszélső Harsányi Gergely térdsérülés miatt ezúttal sem léphetett pályára, a vendégektől pedig az olimpiai bajnok kapus, Niklas Landin hiányzott.

A találkozót azért rendezték a győri Audi Arénában, mert a tatabányai sportcsarnok nem felel meg az európai szövetség követelményeinek.

Eredmény:

férfi EHF Kupa, csoportkör, 3. forduló, C csoport:

Grundfos Tatabánya KC-KIF Kolding (dán) 28-26 (13-12)

--------------------------------------------------------

a legeredményesebb játékosok: Grigoras 8, Bozovic 6, Ilyés 5, illetve Igropulo 8, Mindegía 6. Peschardt 4

Eleinte pontatlanul céloztak a magyar csapat játékosai, ráadásul a szezon végén visszavonuló dán kapus, a 41 éves Kasper Hvidt remekül védett. A vendégek minden labdaeladást gyors ellentámadással és góllal büntettek, később viszont felpörgött a Tatabánya, és Székely György is egyre több lövést megfogott.

A folytatásban felváltva születtek a találatok, majd a Veszprém korábbi sikeredzője, a Koldingot irányító Carlos Ortega időt kért. Ezt követően újra több ziccert elrontottak a hazaiak, akik a szünetben így is egy góllal jobban álltak (13-12).

A második felvonás kezdetén mindkét kapus bravúrokat mutatott be, de Hvidt előtt hatékonyabban működött a védelem. Hiába kézilabdázott szervezetten a Tatabánya, mivel számos könnyű helyzetet elhibázott, nem tudott jelentős előnybe kerülni (19-17).

A Szeged korábbi irányítója, a spanyol Niko Mindegía vezérletével jól tartotta magát a Kolding, a magyar csapat legjobbja pedig a román Cosmin Grigoras volt ebben az időszakban. Az izgalmas hajrában addigi legjobb játékát nyújtotta a Tatabánya, és megérdemelten nyert két góllal.

Vladan Matic vezetőedző csapata legközelebb jövő szombaton lép pályára az EHF Kupában, amikor éppen a Kolding vendége lesz Horsensben.

A csoport állása: 1. SC Magdeburg (német) 5 pont, 2. Tatabánya 4, 3. KIF Kolding 3, 4. Makkabi Castro Tel Aviv (izraeli) 0

A csoportok első két helyezettje jut a negyeddöntőbe.

Címlapról ajánljuk
Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

A Borussia Dortmund egygólos előnnyel kezdi a Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti második mérkőzését a Paris Saint-Germain ellen. A sárga-feketék 2013 óta először juthatnak be a fináléba. A helyzet nem egyszerű: a francia bajnok ebben a sorozatban egyszer már legyőzte a Parc des Princes-ben a Dortmundot.

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Elárulták a bankok az MNB-nek, mit terveznek a hitelezésben

Elárulták a bankok az MNB-nek, mit terveznek a hitelezésben

Elkészítette legfrissebb Hitelezési felmérését az MNB. 2024 első negyedévében a bankok összeségében nem változtattak sem a vállalati-, sem a lakáscélú hitelek feltételein, és ezeken az elkövetkező fél évben sem terveznek érdemben módosítani – állapította meg a jegybank, amelynek alelnöke, Virág Barnabás is előadást tart a Portfolio jövő keddi Hitelezés 2024 konferenciáján, nem érdemes lemaradni a szakmai rendezvényről!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×