eur:
388.64
usd:
360.92
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Hosszú Katinka férje felfedi a titkokat

Hosszú Katinka férje felfedi a titkokat

A háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka keveset fog utazni a nyári világbajnokság előtt. Edző-férje szerint Z tervre is szükség van.

„Rendkívül izgalmas lesz Budapesten versenyezni, ráadásul a legmagasabb szinten. A Duna Aréna egy csodálatos létesítmény, örülök, hogy végre megnyitották és itt lehetünk. Mind a versenyzőknek, mind a kluboknak szuper lehetőség, hogy itt készüljenek a vb-re. Az, hogy ehhez hasonló komplexum még nem épült az országban, jól mutatja, hogy most egy olyan útra léptünk, ami jó irányba tart” - mondta Shane Tusup a vizes világbajnokság honlapjának.

Az amerikai edző a 2012-es londoni olimpia után egy egyedülálló edzéstervet dolgozott ki, amellyel azóta is a világ előtt járnak Hosszú Katinkával. Felismerte, hogy az úszók világkupa sorozata, a folyamatos versenyre járás és a két megmérettetés közötti edzés, az utazó életmód teljesen megegyezik a teniszezőkével. Ezzel arra ösztönzi feleségét, hogy folyamatosan a legmagasabb szinten tartsa magát és ne egy-egy világversenyre hegyezze ki a formáját.DSC 8776

„Gyakorlatilag ugyanúgy készülünk ebben a négyéves ciklusban, mint az olimpiát megelőzőben. Nem nagyon van a mi felkészülési tervezetünkhöz hasonló a világon, de ettől még résen kell lennünk. Csak remélni tudjuk, hogy nem fordulnak rosszra a dolgok, hiszen a sportban bármikor bármi megtörténhet, sőt, általában sosem úgy alakulnak, ahogy az ember eltervezi. Pontosan ezért nem elég, ha csak A terved van, ugyanúgy kell egy Z alternatíva is, aztán majd meglátjuk, mi sül ki belőle. Katinka mindig tökéletesen végrehajtja azt, amit kérek tőle, alkalmazza azokat a változtatásokat, amiket megterveztünk, kitaláltunk” - fejtette ki.

A Magyarországon az Év edzőjének megválasztott Shane Tusup beszélt a tavaszi terveikről is.

„Marseille után Minszkben fejezzük be a Golden Tour sorozatot. Utána Európában maradunk, és kisebb versenyeken veszünk részt. A vb kezdetéig már nem nagyon szeretnénk sokat utazni” - tette hozzá.

Fontos, hogy sosem időeredményekben gondolkodnak, és ezért nem is válik görcsössé a felkészülés.

„Megvan a terv, hogy nagyjából hol szeretnénk lenni, de pontosan sosincs kimondva egy konkrét szám. Nem szeretném mondjuk kimondani azt, hogy világcsúcsot kell úsznia. Nyilván fontos az időeredmény, de nem akarjuk, hogy kitűzünk egy pontos időt, amit meg szeretnénk úszni, aztán amikor megnyerünk egy számot és felnézünk a táblára csalódottak legyünk, mert nem értük el azt. Ilyenről szó sincs! Persze figyelemmel követjük a riválisainkat, hogy kinek mi az ideje, de nehéz előre megmondani, hogy hol lesznek a világbajnokság alatt. Azért is csalóka ez, mert az olimpia és a világbajnokság egy teljesen más szintet képvisel, mint bármelyik másik verseny. Mi folyamatosan a legmagasabb szintre törekszünk, feszegetjük Katinka határait, míg a többiek külön eseményekre készülnek. Reméljük, hogy ez a végelszámolásnál majd minket igazol” - emelte ki.

Azt szerdán jelentették be, hogy Hosszú Katinka klubja, az Iron Aquatics használhatja a Duna Arénát, a vb helyszínét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×