eur:
386.7
usd:
355.86
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál
Párizsban is szeretnének népszavazást az olimpiáról

Párizsban is szeretnének népszavazást az olimpiáról

Szerda reggelig mintegy 9200 aláírás szerepel azon az online aláíróíven, amely népszavazást kezdeményezne a 2024-es olimpiai rendezésről.

Budapest után Párizsban is elindult egy kezdeményezés, hogy legyen népszavazás: akarják-e helyiek a 2024-es olimpia megrendezését.

Miután a Momentum Mozgalom aláírásgyűjtése után Budapest nemrég visszavonta a pályázatát, már csak Los Angeles és Párizs maradt versenyben a nyári játékok rendezési jogáért. Ebben a helyzetben hírértékű, hogy Franciaországban egy online petícióval új kezdeményezés indult.

A szervezők az Index összefoglalója szerint azzal érvelnek, hogy az olimpia helyett sokkal hasznosabb dolgokra is lehetne költeni a pénzt, például a tömegközlekedésre vagy a lakhatásra, és az olimpia amúgy is inkább a szponzorokról szól, mint a sportról. Sérelmezik azt is, hogy Párizs úgy pályázott a 2024-es olimpia megrendezésére, hogy nem kérdezték meg erről az embereket.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság szeptember 13-án jelenti majd be a 2024-es olimpia helyszínét. A párizsi pályázat szóvivője szerint a petíció ellenére minden ugyanúgy folytatódik tovább. A pályázat eddig nagyon népszerű volt, különösen a fiatalok körében, és a kormányban is mindenki egyetért. 

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 16. 16:46
×
×
×
×