eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Brüsszeltől kér a kormány: 100 milliárd a tét

Változatlan formában kívánja fenntartani a kormány a látvány-csapatsportok társasági adón keresztüli támogatását. kedvezményét. A kabinet a 2017. június 30-ig szóló engedély meghosszabbítását kérte Brüsszeltől.

Az Európai Bizottság határozata a piaci szereplők társadalmi felelősségvállalásának rendszerét - azaz a társasági adón keresztüli sporttámogatást - hat évre engedélyezte. A brüsszeli jóváhagyás június 30-án lejár.

A kormány már megtette a szükséges lépéseket azért, hogy a jelenleg működő támogatási rendszer változtatás nélküli meghosszabbítását engedélyezze Brüsszel, és így cégek a társasági adórendszeren keresztül továbbra is támogathassák a sportot és azon keresztül az egészséges életmódot - közölte a nemzetgazdasági tárca.

A 2011. július 1-je óta működő rendszer egyszerre biztosítja a látvány-csapatsportot űző klubok, egyesületek, szövetségek támogatását, valamint azt, hogy a cég az adott támogatással a fizetendő társasági adóját csökkentheti. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2015-ben több mint 13 ezer cég összességében 107 milliárd forinttal támogatta a sportot, mint az egészségmegőrzés és betegségmegelőzés egyik leghatékonyabb eszközét.

Címlapról ajánljuk

"Borzasztó szerencséje volt" - beszélt a túlélőről a verőcei polgármester a hajótragédia után

Fejsérülést, kulcscsontsérülést, sebeket, zúzódásokat szenvedett az a férfi, akinek sikerült kiúsznia a szombat éjjeli verőcei hajókatasztrófa után. A polgármester szerint hatalmas szerencséje is volt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Soha nem volt még ennyire emberi egy számítógép: félelmetes dolgokra vált képessé a ChatGPT

Soha nem volt még ennyire emberi egy számítógép: félelmetes dolgokra vált képessé a ChatGPT

Az OpenAI hétfőn mutatta be az új, egészen elképesztő képességekkel bíró GPT-4o AI-modelljét: valós időben beszél, fordít, lát minket, okosabb, gyorsabb, frissebb a tudása. Az új képességeknek hála gyakorlatilag emberi módon kommunikálhatunk a modellel, ami amellett, hogy lenyűgöző, egy picit azért már megint ijesztő is. A GenAI banki környezetben való hasznosításáról is szó lesz június 11-ei Financial IT konferenciánkon. Regisztráció és részletek itt! 

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 08:53
×
×
×
×