eur:
392.88
usd:
366.46
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

A hajrát rontotta el a Szeged

A MOL-Pick Szeged 28-24-re kikapott a címvédő Vive Tauron Kielce vendégeként a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 12. fordulójában. Ez volt a magyar csapat harmadik mérkőzése és harmadik veresége idén a BL-ben.

A két szurkolótábor remek kapcsolatát mutatja, hogy a kezdés előtt a csapatokat közös koreográfiával köszöntötték, amely teljesen beborította az egyik lelátót. "Nincs hatalom, ami megoszthat minket" - állt a feliraton a lengyel-magyar baráti viszonyra utalva.

A horvát Manuel Strlek három góljával kezdődött a találkozó (3-1), amelyet az európai szövetség a hét mérkőzésének választott. Az ekkor megszerzett előnyét egy ideig magabiztosan őrizte a Kielce, mert a vendégek több nagy ziccert is kihagytak, és hat percen keresztül képtelenek voltak betalálni (7-5).

A szegediek némileg lassítani tudták a játékot, hatékonyabbá tették a védekezésüket, hibázásra kényszerítették a hazaiakat, ennek köszönhetően a 19. percben először vezettek (9-10). Nagy csatát, de kevés gólt hozott az első félidő hajrája, amelynek végén egy találattal a magyar együttes állt jobban (13-14).

A szünet után növelte, majd egy ideig őrizte előnyét a Szeged (18-20), ám ezt követően több mint hat percig nem szerzett gólt, és ezalatt a szigorúan védekező lengyelek fordítottak (22-20). A vendégek csak a végjátékban tudtak elmozdulni a holtpontról, de akkor már nem volt esélyük a magabiztosan vezető Kielcével szemben.

A mezőny legeredményesebb játékosa a hazaiak spanyol beállója, Julen Aguinagalde volt, aki mind a nyolc kísérletét gólra váltotta.

A szegediek jövő szombaton a horvát PPD Zagreb együttesét fogadják a BL csoportkörében.

Eredmény, férfi BL, csoportkör, 12. forduló, B csoport:

Vive Tauron Kielce (lengyel) - MOL-Pick Szeged 28-24 (13-14)

a Szeged gólszerzői: Gorbok 6, Balogh Zs. 4, Skube, Obranovic 3-3, Källman, Gaber, Buntic 2-2, P. Rodríguez, Bánhidi 1-1

A csoport állása: 1. Vardar Szkopje (macedón) 18 pont, 2. Rhein-Neckar Löwen (német) 17, 3. Vive Tauron Kielce 16, 4. MOL-Pick Szeged 13, 5. Meskov Breszt (fehérorosz) 12, 6. PPD Zagreb (horvát) 7 (288-309), 7. Celje Pivovarna Lasko (szlovén) 7 (341-370), 8. IFK Kristianstad (svéd) 6

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A Hyundai csoport Kínában erősítene

A Hyundai csoport Kínában erősítene

A Hyundai Motor Group a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autóipari Kiállításon új járművek sorát mutatta be, célzottan erősítve kínai piaci jelenlétét. A négy év után ismét személyesen megrendezett kiállításon a csoport három márkája - Hyundai Motor, Kia és Genesis - elektromos járműveket prezentált a helyi igényeknek megfelelően - írta meg a Korea Herald.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×