eur:
394.29
usd:
370.22
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

A Vasas nem bírt a sereghajtó Gyirmóttal

A vasas csak 1-1-es döntetlent játszott a Gyirmóttal, a Bp. Honvéd nehezen bár, de legyőzte a Debrecent az OTP Bank Liga 21. fordulójában.

A Vasas 1-1-es döntetlent játszott a sereghajtó Gyirmót csapatával a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 21. fordulójában, Újpesten.

Mindkét csapat bátran, élénken kezdett és több gólszerzési lehetőséget kialakított, majd az újonc Gyirmót a 24. percben Novák Csanád közeli kapáslövésével megszerezte a vezetést. Az albérletben játszó angyalföldiek többször is próbáltak egyenlíteni, a győriek kapusa, Sebők Zsolt azonban remekül védett. A második felvonásban a Vasas támadott többet, de sokáig nem tudott nagy helyzetbe kerülni. A vendégek türelmesen futballoztak, szervezetten védekeztek, és amikor lehetőségük adódott, ígéretes ellenakciókat vezettek. A hajrában a csereként beállt Király Botond révén sikerült egyenlítenie a Vasasnak.

A Budapest Honvéd 1-0-ra győzött a Debrecen ellen. A kispestiek egymás után a nyolcadik bajnoki mérkőzésükön maradtak veretlenek, a kiesőhelyre visszacsúszott debreceniek viszont hét meccse nyeretlenek. Az első félidőben jobbára a Honvéd akaratának megfelelően alakult a játék, ám igazán nagy gólhelyzetet a hazai csapat sem tudott kialakítani. A második játékrészben folyamatosan lett egyre nagyobb a hazaiak fölénye, a hajdúságiak csak elvétve jutottak el a Honvéd tizenhatosának előterébe. A DVSC kapusa, Branislav Danilovic több bravúros védést is bemutatott, ám a 86. percben Eppel Márton kísérleténél már ő is tehetetlen volt, így a kispestiek otthon tartották mindhárom pontot.

Az MTK rendkívül fordulatos és izgalmas mérkőzésen 3-2-re nyert a Diósgyőr vendégeként Mezőkövesden. A kék-fehérek sorozatban hét nyeretlenül megvívott találkozót követően - ezt megelőzően legutóbb október 22-én a Gyirmót ellen nyert a gárda - gyűjtötték be a három pontot. Tamási Zsolt együttese ezzel megelőzte a Diósgyőrt és a Debrecent, s elmozdult a kiesést jelentő utolsó előtti helyről. A Diósgyőr rögtön magához ragadta a kezdeményezést, az MTK azonban villámgyorsan, szinte már első támadásából megszerezte a vezetést. Eltartott néhány percig, amíg a vendéglátók kiheverték a sokkot, s ha öngóllal is, viszonylag hamar érkezett az egyenlítés. A három pont mindkét gárda számára rendkívül fontos volt, ennek megfelelően a csapatok kifejezetten támadófutballt játszottak. Az első félidőben - melynek végén a Diósgyőr szép fejesgóllal megszerezte a vezetést - a DVTK négyszer, az MTK pedig ötször találta el a kaput. A második játékrész elejét a fővárosiak ugyanúgy kezdték, mint az elsőt, azaz egy gyors góllal, ezt követően pedig mindkét oldalon akadtak lehetőségek. A 72. percben jött az újabb fordulat, Kanta József tökéletes szabadrúgásával már a kék-fehéreknél volt az előny. A hajrában ugyan megvoltak a Diósgyőr lehetőségei, de az eredmény már nem változott.

Első félidei eredményes játékával, illetve a hajrában szerzett ötödik góllal fölényesen nyert a Paks a vendég Mezőkövesd ellen. Az első percek után nagy fölénybe került a Paks, amely a játékrész közepén három gólt szerzett, majd a hajrában még egyet, ezzel gyakorlatilag el is döntötte a mérkőzést. A vendégek a szünetben kettőt cseréltek, s többet birtokolták a labdát a második félidő elején, de aztán kiegyenlítettebbé vált a játék, nem sokkal a vége előtt pedig a hazaiak még egyszer a kapuba találtak (5-0).

Az Újpest 2-0-a győzelmet aratott Sopronban a Haladás vendégeként. Az Újpest kezdte aktívabban a mérkőzést, agilisabb játéka pedig szűk negyedórán belül eredményre vezetett. A gól utáni percekben a Haladás került fölénybe, ugyanakkor az újpesti gyors ellentámadások legalább akkora veszélyt jelentettek a kapura, sőt igazából Királynak kellett bravúrt bemutatnia ahhoz, hogy ne módosuljon az eredmény a szünetig. A folytatásban sem változott a játék képe, a Haladás futballozott fölényben, míg az Újpest kontrákra rendezkedett be. Mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott, mígnem a hosszabbításban a vendégek egy újabb találattal bebiztosították a sikerüket.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×