eur:
392.86
usd:
368.21
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Az aranyról is dönthet a rangadó

A bajnoki cím szempontjából is döntő jelentőséggel bírhat a szombati Ferencváros-Videoton rangadó, amely a labdarúgó OTP Bank liga 21. fordulójának zárómérkőzése lesz.

A címvédő FTC jelenleg hat ponttal van lemaradva a székesfehérváriaktól, vagyis győzelem esetén felzárkózhat, vereséggel viszont jelentős hátrányba kerülne.

A két csapat 45. alkalommal találkozik a Ferencváros pályaválasztása mellett, a párharc során eddig 25 mérkőzés zárult az FTC sikerével, 12-szer győzött a Videoton, hétszer pedig döntetlen lett az eredmény. A fehérváriak legutóbb 2013 nyarán nyertek bajnoki mérkőzést a zöld-fehérek otthonában.

A korábbi magyar válogatott Miriuta László - aki játékosként mindkét klubcsapatban megfordult - a Videoton honlapján úgy fogalmazott, ez a találkozó vízválasztó lesz, amelyik együttes nyerni tud, az jó eséllyel később a bajnoki címet is megszerezheti.

"Nagyon nehéz mérkőzés lesz mindkét csapat számára. A Fradi biztosan mindent belead, hogy ne nőjön tovább a különbség, úgyhogy ebből a szempontból talán a Vidi várhatja kényelmesebb helyzetből a meccset, hiba lenne azonban a fehérváriaktól, ha hátradőlnének. Amennyiben a vendégek nyernének, nagyon nagy előnyre tennének szert a Ferencvárossal szemben, ha pedig a zöld-fehérek gyűjtenék be a három pontot, az hatalmas lökést adhatna nekik" - nyilatkozta a román élvonalbeli CFR Cluj vezetőedzője.

Az újpesti stadion gyepszőnyegének állapota miatt az előző fordulóból március 16-ra kellett halasztani a Vasas-Haladás találkozót, a szombati Vasas-Gyirmót mérkőzés megrendezésének viszont már nincs akadálya.

A második helyezett Budapest Honvéd a kiesőzónában található Debrecent fogadja. A DVSC legutóbb 2014 októberében, idegenben pedig még régebben, 2013 novemberében tudta legyőzni a kispestieket. A tabellán utolsó előtti MTK "kiesési rangadót" játszik, ugyanis a nála csupán egy ponttal többet gyűjtött Diósgyőrhöz látogat, Mezőkövesdre.

OTP Bank Liga, 21. forduló:

szombat:

Swietelsky Haladás-Újpest FC, Sopron 15.30, v.: Andó-Szabó

Diósgyőri VTK-MTK Budapest, Mezőkövesd 15.30, v.: Erdős

Paksi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 15.30, v.: Szőts

Vasas FC-Gyirmót FC, Szusza Ferenc Stadion 15.30, v.: Karakó

Budapest Honvéd-Debreceni VSC 15.30, v.: Berke

Ferencváros-Videoton FC 18.00, v.: Szabó Zs.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×