eur:
393.58
usd:
368.73
bux:
65681.18
2024. április 23. kedd Béla
Märcz Tamás: egy érem már kimagasló eredmény lenne

Märcz Tamás: egy érem már kimagasló eredmény lenne

Märcz Tamás szövetségi kapitány azt mondta, nem számít könnyű mérkőzésre a budapesti világbajnokság csoportkörében, miután kiderült, Ausztrália, Olaszország és Franciaország lesz az ellenfél. Az InfoRádiónak azt mondta, egy érem már kimagasló eredmény lenne.

Elkészült a nyári budapesti vízilabda-világbajnokság csoportbeosztása, és nem került könnyű csoportba a férfiválogatott. Märcz Tamás szövetségi kapitány egyetért Kemény Dénessel, a magyar szövetség elnökével, hogy nagy csata lesz nemcsak az olaszok, hanem az ausztrálok ellen is.

"Nem is emlékszem olyan mérkőzésre, hogy az ausztrálokat bármelyik élcsapat könnyedén megverte volna. Nagyon erős fizikai és technikás vízilabdát játszanak. Olaszországot nem kell bemutatni, lesznek ugyan változások a  keretükben, de biztos vagyok benne, hogy ugyanolyan szintet fognak képviselni, mint a korábbi világversenyeken. A franciák sokat fejlődtek, kellemetlen csapat, kint voltak az olimpián is. Fontos lesz, hogy az élcsapatok közül ki veszít pontot ellenük. Őket le kell győzni, utána lehet tovább gondolkodni" - mondta a válogatottat január óta irányító kapitány.

Märcz Tamás szeretné, ha csapata megnyerné a csoportját, mert akkor egyenesen a negyeddöntőbe jutna, több idő lenne pihenni, rákészülni a negyeddöntőre, ennek ellenére nem feltétlen elvárás az első hely a csoportban. A világbajnokságon viszont az éremszerzés a cél.

"Ha érem lesz, az kimagasló eredmény a magyar vízilabdának

egy hazai világeseményen - mondta. - A szerbek kicsit feljebb állnak, mögöttük azonban hét-nyolc csapat hasonló erőt képvisel, bármi megtörténhet. Szeretném, hogy a csapat jusson el az elődöntőig, az itthoni támogatás fog annyit segíteni, hogy ott még egy fontos lépést tegyünk meg."

Ne legyen teher a hazai pálya

Bíró Attila, a nők szövetségi kapitánya kifejezetten örül, hogy elkerülték a gyengébb kalapokból Kínát és Görögországot, a hollandok viszont, függetlenül attól, hogy az olimpiára nem jutottak ki, az egyik esélyese a tornának, a legutóbbi Eb-n és vb-n döntőt játszottak, és most szinte változatlan csapattal érkeznek majd. A céljuk azonban a csoportelsőség, még akkor is, ha az idei belgrádi Európa-bajnokságon a csoportkörben kikapott a magyar válogatott a hollandoktól, a döntőben viszont épp őket verte meg. 

"Nincs két egyforma világverseny,

nem fogunk taktikázni, a csoportelsőségre törekszünk,

mert akkor valamivel könnyebb ágon tudunk az elődöntőbe jutni" - mondta Bíró Attila. A kapitány a felkészülés során mindenkinek lehetőséget akar adni, szerinte jó állapotban vannak a játékosok, komoly terhelést kapnak, de ezt bírniuk kell.

"Én is két éremre számítok, mint Kemény Dénes, és lehetőleg minél fényesebbek legyenek. Egy hazai világbajnokságon egy magyar játékosnak el kell bírnia, ha éremért kell játszania, ne legyen teher, inkább dobja fel."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
A kamatdöntés sem zökkentette ki a forintot

A kamatdöntés sem zökkentette ki a forintot

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgatják a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése volt. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, míg hétfőn enyhe gyengüléssel indított, aztán benézett a 394-es szint alá, az 50 pontos vágás után viszont semmilyen jelentős elmozdulás nem történt az árfolyamban. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×