eur:
393.59
usd:
368.47
bux:
66213.5
2024. április 24. szerda György
Bernd Storck nagykövet lehet

Bernd Storck nagykövet lehet

Bernd Storck, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya pénteken Telkiben vette át azt az oklevelet, amivel a Német Futball Nagykövetének jelölik.

Bernd Storckot, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát is jelölték a Német Futball Nagykövete díjra. A 2012-ben alapított, és azóta évente odaítélt elismerést azok a német futballszakemberek kapják meg, akik külföldön dolgoznak, és amellett, hogy kimagasló eredményeket érnek el, példamutatásukkal jó hírét viszik Németországnak, és erősítik a német futball hagyományait. Idén három szakember esélyes a Német Futball Nagykövete címre, Bernd Storck szövetségi kapitány mellett az Afrikában komoly sikereket elérő Michael Krüger, valamint Horst Kriete FIFA-instruktor.

Bernd Storck az MLSZ honlapjának nyilatkozva kiemelte, hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy jelölték az elismerésre. Hozzátette: mindenki tisztában van a német futball hagyományaival, és a munkája közben ő is folyamatosan szem előtt tartja, hogy nemcsak magamat, hanem a hazáját is képviseli. Bernd Storck edzői karrierje csúcspontjának tartja a magyar válogatottal a tavaly nyári Európa-bajnokságon elért eredményeket.

Roland Bischof, a díj alapítója a Telkiben arról beszélt, hogy ennél a díjnál már a jelölés ténye is fontos, az elismerésre jelölt mindhárom szakember munkájára büszke lehet Németország. Hangsúlyozta, az elismerést odaítélő zsűri több kritériumot is megvizsgál, mikor kijelöli a három esélyes szakembert, illetve amikor kiválasztja a nagykövet személyét, így az elért sikerek mellett például a viselkedését, példamutató magatartását is.

Roland Bischof kiemelte, hogy Bernd Storck esetében meghatározó volt a magyar válogatott mellett elért sikere, de az is, hogy ezt megelőzően már több országban dolgozott, és esetenként nehéz körülmények között képviselte Németországot. A kitüntetésnek társadalmi célja is van, ezért a díjazott edzőket arra kérik, hogy a jelöltséggel járó pénzdíjat jótékony célra ajánlják föl. Bernd Storck a Csányi Alapítványnak ajánlotta föl a jelöléssel járó pénzdíjat. A Német Futball Nagykövetének a kiválasztási procedúrát követően, május 16-án, Berlinben adják át a díját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Pár órája elesett Novobahmutivka is, egy apró donbaszi település Ocseretinétől délre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×