eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Tapasztalatlansága áldozata lett a Monaco - videó

Tapasztalatlansága áldozata lett a Monaco - videó

Nyolcgólos mérkőzésen nyert 5-3-ra a Manchester City a Monaco ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A parádés mérkőzésen számtalan fordulópont, érdekesség és rekord volt.

Tapasztalatlansága áldozata lett a Monaco - videó

Franciaország sportnapilapja, a L’Équipe egy hatalmas nyolcast plakátolt ki szerda reggeli számának címlapjára, sőt még a Le grand (a nagy) jelzőt is elé tette minden gólt illusztráló fotói elé. A BBC statisztikusai kiemelték, hogy még nem volt ilyen mérkőzés a BL egyenes kieséses szakaszának első találkozóin, azok közül még egy sem hozott ilyen sok gólt. Valóban különleges találkozót játszott a Manchester City és az AS Monaco. 

A franciák, noha először ők kerültek hátrányba, majd nagy szerencsével úsztak meg egy büntetőt, körülbelül egy órán át kiválóan játszottak: Raheem Sterling vezető gólja után szép találattal egyenlítettek, kihasználva Willy Caballero kapus hibáját. Ahogyan a L'Équipe is megjegyezte, Guardiola azért mondott le Joe Hartról augusztusban, mert szerinte nem volt elég jó lábbal, erre Caballero is pont ebben hibázott.

Tapasztalatlansága áldozata lett a Monaco - videó

A Monaco fiatalja szinte cikáztak a pályán, egymás után alakították ki a veszélyes helyzeteket. Különösen a 18 éves és két hónapos Kylian Mbappé remekelt, aki csapata második góljával történelmet írt: a francia csapatok BL-történetében csupán Karim Benzema szerzett hajdanán ifjabb korában gólt.

A találkozó kulcspillanata Radamel Falcao 50. percben kihagyott büntetője volt, a játékát látva érthetetlenül bizonytalanul rúgta a labdát, Caballero könnyedén védett. Utána a másik oldalon Sergio Agüero egy súlyos kapushibát kihasználva egy nem túl jó lövéssel is kiegyenlített. (Agüero 156 gólt szerzett eddig a Man City színeiben, ezzel harmadik a klub örökranglistáján a két világháború közötti időszak csillagai, Eic Brook és Tommy Johnson mögött. Az elmúlt hetven évben senki sem volt olyan eredményes a klub színeiben, mint ő, január elején lőtt góljaival előzte meg a legendás Colin Bellt.)

Falcao az este leglátványosabb, Törőcsik Andrást, Kiss Lászlót idéző löbbölésével újra vezetést szerzett csapatának, s akkor úgy tűnt, a Monaco nagy favoritja a továbbjutásnak. Ám az utolsó húsz perc fordulatot hozott, a gyönyörű gólt lövő Agüero, a harmadik monacói gól előtti hibáját javító Stones, valamint a BBC által a mezőny legjobbjának jelölt Sané egy-egy góljával a Man City fordított.

Tapasztalatlansága áldozata lett a Monaco - videó

A L'Équipe szerint a Monaco a maga tapasztalatlanságának lett az áldozata, Jardim, a csapat portugál edzője szerint az idény eddigi legjobb BL-meccsét veszítették el az övéi. Guardiola a csapata támadójátékát látva lelkesedett, a City a BL-ben (tehát a selejtezőket nem számítva) mindössze másodszor szerzett egy mérkőzésen öt gólt. A katalán edző egyébként figyelmeztetett arra, hogy a továbbjutás még nem dőlt el, ha nem tudnak gólt szerezni Monacóban, kieshetnek.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×