INFORÁDIÓ 
2020. március 29. vasárnap
Auguszta

gyurta dániel

nagy józsef

duna aréna

vizes-vb 2017

budapest

Ezért edz kevesebbet Gyurta Dániel

Infostart / InfoRádió

Gyurta Dániel szerint a magyar úszósportnak nagy szüksége volt egy olyan modern uszodára, mint a most elkészült Duna Aréna. Az olimpiai bajnok klasszis a nyári budapesti világbajnokságon szeretné megdönteni egyéni csúcsát.

“Az új Duna Aréna hatalmas lehetőség a magyar úszósportnak, hogy minél jobb eredményeket érjenek el a magyar versenyzők. Ez a létesítmény rekordidő – 15 hónap – alatt készült el, bízom benne, hogy ezt a gyorsaság lesz ránk is jellemző a vízben” – mondta az InfoRádiónak adott interjúban.

Gyurta Dániel szerint az aréna alkalmas arra, hogy világszínvonalú világbajnokságot rendezzen Budapest júliusban.

“Fontos, hogy tágas az uszoda, a versenynapokon és a felkészülés során ez sokat segíthet a versenyzőknek” – tette hozzá a mellúszó.

A MOL-csapat 27 éves tagja megjegyezte, hogy a világbajnokság után a Duna Arénában a szabadidejükben sportolók is rendszeresen úszhatnak majd. Hangsúlyozta, hogy egy olyan országnak, ahol ilyen nagy hagyományai vannak a sportágnak, mint Magyarországon, nagyon fontos, hogy egy ilyen korszerű és modern uszoda álljon a sportolók és a civilek rendelkezésére.

Az olimpiai bajnok úszó a nyári világ-bajnokságon is a lehető legjobb időeredményt szeretné elérni.

“Arra készülök, hogy az egyéni legjobb eredményemhez – a 2.07.23 századmásodperces időhöz – a lehető legközelebb ússzak, vagy akár ennél is jobban, hiszen ez az időm már több mint 4 éve született” – jelezte.

Gyurta Dániel arról is beszélt, hogy október óta új edző, Nagy József irányítja a munkáját. A mellúszó szerint jól halad a felkészülése. A sok kilométeres úszást és az állóképesség-fejlesztő gyakorlatokat felváltották a kisebb, de intenzívebb úszásadagok.

“Ezek jobban tükrözik a modern módszereket” – vélekedett a londoni olimpia 200 méteres mellúszó bajnoka.

A júliusi világbajnokságon Gyurta Dániel roppant szoros versenyre számít. Kiemelte, hogy sokan úsznak a világcsúcshoz közel, ráadásul a legsűrűbb a mezőny 200 mell, a sikerről pedig a napi forma és a megfelelő technika is dönthet.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018