eur:
394.41
usd:
369.37
bux:
65607.88
2024. április 23. kedd Béla

Babos túl agresszív volt

Babos Tímea búcsúzott a sydney-i keménypályás tenisztorna női versenyének első fordulójában.

A világranglistán 28. magyar játékos vasárnap a WTA-rangsorban 26. Darija Kaszatkinával csapott össze, és 32 perc alatt besöpörte az első szettet. A folytatásban 3:1-re elhúzott, ám az orosz rivális magára talált, 6:4-re megfordította a második játszmát, aztán a harmadikban kétszer is elvette Babos adogatását, és 1 óra 54 perc elteltével megnyerte a meccset.

"Kár a maiért. Pedig a múlt héthez képest jobban játszottam. Míg Kínában túl passzív voltam, most itt túl agresszív" - nyilatkozta honlapján a 23 éves magyar teniszező, aki hétfőn, a sencseni versenyen ugyancsak az első fordulóban búcsúzott. "Meg kell találnom még a megfelelő egyensúlyt a játékomban. Továbbra is rengeteget edzek, így bíznom kell a munkámban. Sajnálom, hogy most így alakult."

Babos párosban is szerepel Sydneyben, Anasztaszija Pavljucsenkova oldalán. A magyar, orosz duó ellenfele az amerikai Raquel Atawo és a kínai Hszü Ji-fan lesz.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×