INFORÁDIÓ
2022. június 27. hétfő
László

labdarúgás

magyar

edzőképzés

jörg daniel

Újabb német szakember érkezik a magyar labdarúgásba

InfoRádió / MTI

A csaknem húszéves tapasztalattal és kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkező német Jörg Daniel veszi át a hazai futballedzők képzésének vezetését.

A 65 éves szakember a Német Labdarúgó Szövetségtől érkezik, és az ünnepek után kezdi meg tevékenységét Magyarországon. Az edzőképzés vezetőjének munkáját igazgató-helyettesként Sisa Tibor segíti majd - olvasható a magyar szövetség (MLSZ) honlapján.

Jörg Daniel 1999 és 2004 között az U15-ös és az U17-es korosztály képzéséért volt felelős, emellett a német válogatott kapusedzője volt, 2004 óta pedig a német szövetség tehetségkutató és -gondozó programjának vezetőjeként, illetve a kapusedzőképzés felelőseként dolgozott.

"Bár a német szövetségnél több évtizedes tapasztalatot szereztem, első és legfontosabb feladatomnak azt tartom, hogy Magyarországra érkezve megismerjem a környezetet, a jelenleg működő rendszert és annak szereplőit, hogy aztán én is ismertessem az elképzeléseim, és közösen jelöljük ki a fejlődés irányát. Egy dolog biztos: nem szeretném a magyar futballra egy az egyben átültetni a német megoldásokat" - mondta Daniel, majd hozzátette: hisz abban, hogy a két ország szakemberei sokat tanulhatnak egymástól, sőt, más sportágak szereplőitől is.

Az MLSZ honlapja emlékeztetett arra, hogy a szövetség elnöksége 2011 augusztusában fogadta el a 2020-ig szóló, 10 éves stratégiát, amely a hazai labdarúgás teljes megújítását célozza.

"Az elmúlt öt évben több mint 800 pályát épített és 1800 pályát újított fel az MLSZ, az OTP Bank Bozsik-programban pedig mára több mint kétszázezer gyerek focizik. 2016-ban a szakemberképzés területén 8 továbbképzésen mintegy 4600 résztvevő bővíthette tudását, emellett a Grassroots és az amatőrfutball területén 660 fő, az UEFA A-B, a kapusedzői- és az erőnléti edzőképzésben pedig 139 fő vett részt oktatáson, tanfolyami képzésben pedig további 1200 szakember részesült" - áll az összegzésben.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018