eur:
395.93
usd:
366.9
bux:
65646.69
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Hamilton felszabadultabb, Rosbergen nagyobb a nyomás

A Formula-1-es Mercedes csapat két versenyzője közül a címvédő brit Lewis Hamilton egy kicsit vidámabb, felszabadultabb, míg a világbajnoki pontversenyben vezető német Nico Rosbergen most érezhetően nagyobb a nyomás.

Erről Wirgha Márk, a csapat magyar logisztikusa és beszerzője beszélt kedd reggel, az M4Sport Sportreggeli című műsorában. Mint elmondta, a pilóták teljesen különböző karakterek, akik nemcsak a versenypályán, hanem azon kívül sem barátkoznak, mindenben rivalizálnak, és teljesen el vannak egymástól szeparálva.

"Hamilton a brit, Rosberg a német vonalat képviseli, furcsa módon mégis Lewis az, aki egy kicsit vidámabb, felszabadultabb" - fogalmazott a logisztikus, aki szerint a vb-pontversenyben élen álló Rosbergen most érezhetően nagyobb a nyomás, miközben a mögötte 19 ponttal lemaradva jelenleg második helyen álló háromszoros világbajnok brit pilóta jobban élvezi a versenyzést, és kifelé nem éli meg annyira erősen a rivalizálást, mint csapattársa.

Wirgha Márk beszélt arról is, hogy a két versenyzőnek nemcsak a vezetési technikára, hanem az étkezésre is nagyon oda kell figyelnie, mert még a grammok is nagyon fontosak a számukra. A többek között a pilóták étkezéséhez szükséges diétás alapanyagok beszerzésével foglalkozó magyar logisztikus hozzátette: a dietetikusok és szakácsok maximálisan odafigyelnek arra, hogy a szükséges ételek a megfelelő időben és minőségben jussanak el a versenyzőkhöz.

A Mercedes magyar alkalmazottja elárulta: igazán nemzetközi csapatban dolgozik, ahol vannak osztrák, olasz és spanyol kollégái is, a szerelők nagy része azonban angol és német a Mercedesnél.

A világbajnokság kimenetelét illetően Virga Márk azt mondta: igaz, hogy az utóbbi hetekben szűkült a pontkülönbség Rosberg és Hamilton között, de mivel az idényzáró futamon, Abu-Dzabiban nem kapnak dupla pontot a versenyzők, ezért kiélezett versenyt vár, és inkább Rosberg elsőségére szavaz.

A vb jövő hétvégén, Brazíliában folytatódik, az Abu-Dzabiban sorra kerülő utolsó futamot november 27-én rendezik.

Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában óvatos emelkedéssel indult a nap,  Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. A magyar piacon jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×