eur:
395.81
usd:
372.69
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Hamilton rajtolhat az élről

A címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a Formula-1-es Mexikói Nagydíj szombati időmérő edzését, amelyen legnagyobb riválisa, a világbajnoki pontversenyben vezető csapattársa, Nico Rosberg második lett.

A 31 éves Hamiltonnak ez pályafutása 59., s az idei 10. pole pozíciója, így van esélye arra, hogy csökkentsen valamelyest a mostani 26 pontos hátrányán Rosberggel szemben. Utóbbi pilóta akár vb-győztes is lehet most Mexikóban, ehhez viszont győznie kell, s Hamilton nem zárhat a tizediknél jobb helyen. A szombati időmérőn a harmadik rajthelyet Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője szerezte meg, mellőle csapattársa, az ausztrál Daniel Ricciardo startolhat.

Nico Hülkenberg, a Force India német pilótája megelőzte a kvalifikáción a két Ferrarit, a finn Kimi Räikkönen ugyanis hatodik, míg a négyszeres vb-győztes német Sebastian Vettel csak hetedik lett.

A hazai közönség előtt szereplő Sergio Perez, Hülkenberg csapattársa a 12. rajtkockát szerezte meg, míg a mezőny másik mexikói pilótája, Esteban Gutierrez (Haas) a 17. pozícióból kezdheti majd meg a versenyt.

A brit Jolyon Palmer (Renault) az autójának műszaki problémája miatt nem vett részt az időmérőn, s az utolsó helyről rajtol majd.

A 71 körös Mexikói Nagydíj vasárnap - magyar idő szerint - 20 órakor kezdődik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×