eur:
394.23
usd:
370.14
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Reformokba kezd a háromszoros olimpiai bajnok

Molnár Tamás háromszoros olimpiai bajnok szerint a magyar vízilabda-társadalom ereje az egységében rejlik.

„Remélem, hogy ez az egység az előttünk álló négy évben is kitart, hogy a ránk váró feladatokat együttes erővel valósíthassuk meg" – fogalmazott az Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) új alelnöke. A múlt heti tisztújításon ugyanis minden egyes jelöltet egyöntetűen, ellenszavazat nélkül szavaztak meg.

A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó közel nyolc éve éppen azért kezdett el a játékvezetéssel foglalkozni, hogy később a nemzetközi szövetségek technikai bizottságába is bekerülhessen.

„Idén választottak be az Európai Úszó Szövetség (LEN) Technikai Bizottságába, jövőre pedig a budapesti vizes világbajnokságon lesz a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) tisztújítása, ahol szintén indulnék a posztért. Ezen szervezetek tagjaként minden olyan üggyel foglalkoznék, amellyel egyrészt a magyar vízilabdát erősíthetném nemzetközi szinten, másrészt pedig a sportág fejlődéséhez is hozzászólhatnék" – mondta Molnár Tamás az InfoRádió Pólópercek című magazinműsorának.

Állítása szerint a honi szövetség struktúrája reformokra szorul. Kemény Dénes elnök engedélyével hamarosan hozzálát a részletek kidolgozásához, hogy a következő, tavaszi közgyűlésen már konkrét tervekkel állhasson elő.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×